1-1
29 september, 00:00
PSV B2 logo
VA FC Twente O.16 logo

De B2 herstelde zich voetballend prima van de nederlaag vorige week bij Feyenoord. Dat het spelbeeld echter niet altijd tot uitdrukking komt in de eindstand bewees de wedstrijd van het team van coach Twan Scheepers van afgelopen zaterdag maar weer eens. De gasten uit Enschede sleepten in de slotfase van de wedstrijd hun eerste punt in de competitie weg uit Eindhoven.

Hoewel de Twentenaren de eerste grote kans van de wedstrijd kregen – in de 3e minuut volleerde de rechterspits een voorzet net voor het doel van Thomas Hooyberghs langs – creëerde de B2 met name in de 1e helft een groot aantal kansen met uitstekend combinatievoetbal over de vleugels waarbij volop werd geprofiteerd van de ruimte die aan de zijkanten lag. Zo stuurde centrale verdediger Gökhan Kardes in de 10e minuut Martijn Berden met een prima pass diep op rechts, maar diens mooie voorzet werd door Youandi Renfurm van dichtbij over geschoten. Bij de rust stond derhalve nog een 0-0 stand op het scorebord.

De 2e helft vertoonde vrijwel hetzelfde beeld. Ook nu was de eerste goede mogelijkheid voor de Twentenaren toen in de ‘43e minuut een schot net naast ging, maar ook nu waren de beste kansen voor PSV. Nog geen minuut later had Steven Bergwijn de verdiende 1-0 op zijn schoen, toen hij een voorzet van rechts met een mooie halve omhaal over schoot. Uiteindelijk moest tot de ‘53e minuut worden gewacht tot de openingstreffer, die ondanks de voetballend gecreëerde kansen voortkwam uit een corner. Philippe Rommens legde de bal laag in het strafschopgebied, waar deze door Youandi Renfurm op ‘Van der Vaart’-achtige wijze met de hak werd binnengetikt.

Wat PSV zichzelf daarna kon en moest verwijten was dat geen grotere afstand van Twente werd genomen en de wedstrijd niet in het slot werd gegooid. Door de beperkte marge hielden de Twentenaren tot aan het einde van de wedstrijd het gevoel dat er misschien toch nog een punt te halen viel in Eindhoven. En 8 minuten voor het eindsignaal gebeurde ook wat werd gevreesd, uit een uitval scoorde Twente de 1-1 toen de bal binnen de 16-meter buiten het bereik van Thomas Hooyberghs diagonaal in de verre hoek werd geschoten. In de resterende minuten schoot Arnaut Groeneveld de bal nog rakelings over de kruising van Twente, het laatste wapenfeit dat de wedstrijd ook typeerde, een wedstrijd waarin PSV zichzelf nadrukkelijk tekort deed.

Thomas Hooyberghs; Dirk Abels (’58 Chris Hagi) - Gökhan Kardes - Maarten Peijnenburg - Ward Huygens; Philippe Rommens - Steven Bergwijn - Sam Lammers; Martijn Berden (’29 Arnaut Groeneveld) - Vincent Heilmann (’69 Jasper van Heertum) - Youandi Renfurm.

Op de bank niet ingevallen: Mike van den Meulenhof;
    Ziek: Emilio Prieto y Gorgosz