29 februari, 15:00
Beloften VV Alkmaar logo
Jong PSV Vrouwen logo

Jong PSV Vrouwen zeker van play-offs

Op zaterdag speelden de beloften van PSV vrouwen hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie in en tegen de beloften van VV Alkmaar. Omdat er nog van alles mogelijk was in de eindstand van de competitie, was het belangrijk voor PSV om de drie punten mee naar terug naar Eindhoven te nemen.

Flinke kansen tijdens eerste helft
    Hoewel de stormwind in Alkmaar het spel er niet makkelijker op maakte, speelde PSV met de wind in de rug een sterke eerste helft. Defensief lieten de meiden van trainster Aline Zeler nauwelijks steken vallen en aanvallend kwam PSV er een aantal keren goed door, met onder andere goede schotkansen voor Maxime Snellenberg, Eef Smits en Lobke Loonen. Ondanks het overwicht werd de rust echter tochmet een 0-0 stand bereikt.

Loon naar werken

Ondanks dat het nu tegen de wind in moest spelen, bleef PSV op zoek naar een doelpunt en na een kwartier kwam het op voorsprong: Janne Verbakel won een cruciaal duel op het middenveld en bediende spits Eef Kerkhof op maat, die de Alkmaarse keepster vervolgens met een kunstig lobje versloeg: 0-1. Tijdens het laatste halfuur drong Alkmaar nog wel aan, en werd het spel aan beide kanten rommeliger, maar PSV gaf de drie punten niet meer uit handen. PSV gaat zich nu opmaken voor de play-offs; de tegenstander is nog niet bekend.

Eindstand Jong VV ALkmaar Vrouwen - Jong PSV Vrouwen 0-1