'30 2-0 Steven Bergwijn
    '37 2-1
    '48 2-2
    '68 2-3

PSV slaagde er niet in om de competitie met een overwinning af te sluiten. Waar de uitwedstrijd tegen Ajax vorige week met 0-3 werd gewonnen, trokken de Amsterdammers zondagochtend op de Herdgang aan het langste eind.

Zoals in de competitie dit seizoen vaker gebeurde, deed de b2 zichzelf tekort. In de 1e helft creƫerde het team van trainers Twan Scheepers en Colin Williamson een aantal 100 % scoringskansen en had het de wedstrijd al kunnen beslissen. Slechts 2 daarvan eindigden op het scorebord, al waren beide van grote schoonheid. 17e minuut verzilverde Philippe Rommens een vrije trap op de rand van het strafschopgebied ineens met een strakke geplaatste trap in de rechter benedenhoek. 10 min. voor rust bereidde Steven Bergwijn de score uit naar 2-0 toen hij de bal rechts in het strafschopgebied met links prachtig over de Amsterdamse keeper in de linkerkruising krulde. Hoewel Ajax er niet in slaagde vaak gevaarlijk te worden voor de goal, maakten zij kort voor rust de aansluitingstreffer, slecht verdedigend werk van PSV.

Het onbenut laten van de vele kansen in de goede 1e helft wreekte zich ook deze wedstrijd, zoals PSV dit seizoen vaker overkwam. Ajax kwam beter in de wedstrijd, en voor PSV werd het nog lastiger om de controle en winst vast te houden toen middenvelder Sam Lammers al in de 10e min. na rust tegen zijn 2e gele kaart aanliep en dus met rood het veld moest verlaten. Ajax had net daarvoor de gelijkmaker uit een voorzet binnen gekopt, en profiteerde uiteindelijk van de man meer situatie. In de 68e min. beslisten de Amsterdammers de wedstrijd alsnog in hun voordeel. Keeper Yanick van Osch hield PSV nog in de wedstrijd door de penalty die Ajax 2 min later werd toegekend prima te stoppen. Het lukte PSV echter niet meer om in de laatste minuten de verdiende gelijkmaker te forceren.

Yanick van Osch; Dirk Abels-Maarten Peijnenburg-Marco Weijmans-Gokhan Kardes; Philippe Rommmens ('75 Tom Scheepers)-Steven Bergwijn-Sam Lammers; Chris Hagi ('55 Lennerd Daneels)-Matthias Verreth-Jasper van Heertum ('64 Joey Konings ).

Geblesseerd: Vincent Heilmann, Kevin Dore, Thomas Hooyberghs.
    Geschorst: Youandy Renfurm, Arnaut Groeneveld.
    op de bank niet ingevallen: Mike van de Meulenhof.