3-0
23 november, 14:30
Jong PSV Vrouwen logo
Beloften VV Alkmaar logo
 1. Wedstrijdverslag

  Jong PSV Vrouwen zet goede reeks door met overwinning op Jong VV Alkmaar Vrouwen  Na de mooie zege op Ajax vorig weekend moesten de beloftes van Aline Zeler het deze zaterdagmiddag op De Herdgang opnemen tegen het iets lager geklasseerde VV Alkmaar. Met andermaal een 3-0 overwinning handhaafde PSV zich in de top van de Beloftencompetitie.

  Groot overwicht tijdens eerste helft
  PSV domineerde de wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal en nam direct het Alkmaarse doel onder vuur. Een schot van Shijona Martina verdween vlak naast het doel en een goed genomen vrije trap van Maxime Snellenberg kon door de Alkmaarse keeper nog net onder de lat vandaan worden gehaald. Na twintig minuten was het echter toch raak, zei het met wat geluk: een scherpe voorzet van Shijona Martina werd in eigen doel gewerkt. Alkmaar probeerde daarna wat te terug te doen met enkele scherpe counters, maar de beste kansen bleven voor PSV, waaronder een hard schot van Martina op de lat. Rust: 1- 0.

  Verschil gemaakt na rust

  Een kwartier na rust besliste Jong PSV feitelijk de wedstrijd. Shijona Martina beloonde zichzelf door na een gave individuele actie de bal van dichtbij hard in de korte hoek te schieten. Heel even leek het daarna nog spannend te worden toen Alkmaar vanuit een corner op de lat schoot, maar het laatste woord was toch voor de Eindhovensen: een vrije trap werd vanaf 18 meter keurig om de muur en in het doel gekruld door Dominique Bond Flasza.

  Eindstand Jong PSV Vrouwen - Jong VV Alkmaar Vrouwen: 3-0.

  Opstelling PSV:

  Lisan Alkemade, Rkia Mazraoui, Senna Koeleman (Anne van Son), Janneke Verheijen (Janne Verbakel), Dominique Bond Flasza, Dieke van Straten (Lena Mahieu), Dana Foederer, Eef Kerkhof, Maxime Snellenberg (Zera Hulswit), Shijona Martina, Lobke Loonen (Lieke de With.