VS
18 januari, 12:45
UNA JO15-1G logo
Jong PSV Vrouwen logo
 1. Wedstrijdverslag

  Beloften uitgeschakeld na penalties  Als eerste wedstrijd na winterstop stond op zaterdag een bekerwedstrijd in het kader van de KNVB op het programma. De meiden van trainster Aline Zeler gingen in Veldhoven op bezoek bij de JO15-1 van UNA , dat uitkomt in de Tweede Divisie.

  Stroeve eerste helft
  Tijdens de eerste helft lag het intiatief voornamelijk bij de Veldhovens jongens en had PSV moeite om het middenveld over te steken. De beste kansen waren voor UNA, maar keepster Danniëlle de Jong hield met een serie schitterende reddingen het Eindhovense doel schoon. Aan de kant van het veld kon PSV zelf nauwelijks voor gevaar zorgen, en zo bleef de stand tot aan de thee 0-0.

  Tweede helft in balans
  Na de rust kwam de PSV veel beter voor de dag. Vanuit het middenveld wisten de meiden elkaar veel beter te bereiken en aantal malen verschenen ze gevaarlijk in de zestien van UNA, zonder dat het overigens tot uitgespeelde kansen kwam. Verdedigend liet PSV nauwelijks nog een steek vallen. Het gevolg was dat er niet gescoord werd tot het eindsignaal, en, het was tenslotte een bekerwedstrijd, penalties de beslissing moesten brengen.

  Daarbij toonde UNA zich het sterkst; het mistte slechts één penalty, tegen PSV twee. Daarmee was de uitschakeling voor deze jaargang van de beker een feit.

  Opstelling Beloften PSV:

  Daniëlle de Jong, Rkia Mazraoui (Lieke de With), Eef Smits, Senna Koeleman, Anne van Son, Janneke Verheijen, Dieke van Straten, Eef Kerkhof, Lobke Loonen, Zera Hulswit, Isa van der Linda (Janne Verbakel).