PSV B2 logo
RVO FC Groningen / Cambuur O.16 logo

'61 1-0 Chris Hagi
    '76 2-0 Matthias Verreth

PSV speelde zaterdag een typische gelijkspelwedstrijd tegen fc Groningen, gecoacht door oud-eerste elftalspeler Peter Hoekstra. Met name de 1e helft kwamen beide teams ondanks aardig veldspel zelden verder dan de 16 meter. Tegenover een kans voor de fysiek sterke Groningers uit een standaardsituatie stond slechts een gevaarlijke aktie van Sam Lammers, die de Groningse keeper in de 32e minuut bijna verschalkte met een prachtige trap die over de keeper heen op de lat eindigde.

De 2e helft vertoonde een nagenoeg zelfde beeld. De gasten werden eigenlijk alleen gevaarlijk uit vrije trappen op de rand van het strafschopgebied. PSV trok de winst uiteindelijk naar zich toe door 2 individuele acties. In de 61e minuut werd gouden wissel Chris Hagi, amper 1 min. in het veld, op rechts aangespeeld. Met de bal aan de voet naar binnen komend speelde hij een aantal Groningers voorbij en schoot hij vanaf de rand van het strafschopgebied met zijn linkerbeen strak de 1-0 binnen in de korte hoek. 4 Minuten voor tijd gooide Matthias Verreth de wedstrijd definitief in het slot, toen hij na een korte terugspeelbal de keeper van Groningen goed onder druk zette, de bal in de kluts kreeg en eenvoudig de 2-0 kon binnentikken. Een prima overwinning na het eerdere 5-3 verlies van de wedstrijd in Groningen.

Thomas Hooyberghs; Dirk Aabels - Gokhan Kardes ('73 Ward Huijgens) - Maarten Peijnenburg (c) - Marco Weijmans; Philippe Rommens - Steven Bergwijn - Sam Lammers; Arnaut Groeneveld ('60 Chris Hagi) - Matthias Verreth - Emilio Prieto y Gorgosz.

afwezig: Kevin Dore (geopereerd); Youandi Renfurm (geschorst).
    geblesseerd: Vincent Heilmann.