3-1
3 november, 00:00
PSV B2 logo
FC Utrecht O.16 logo

Na de ruime zege tegen koploper AZ van vorige week stond zaterdag voor de B2 de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op het programma, dat eerder dit seizoen al in de bekercompetitie werd getroffen en toen op vrij eenvoudige wijze werd verslagen. PSV won ook deze ontmoeting, al kwam de zege vrij moeizaam tot stand. Het elftal van trainer Twan Scheepers verdiende ook deze wedstrijd een compliment voor het aantal 100% scoringskansen dat werd gecrëeerd. Waar die kansen vorige week in de wedstrijd tegen AZ bijna allemaal werden verzilverd, kostte het PSV deze week echter grote moeite om tot scoren te komen, hetgeen Utrecht lange tijd het gevoel gaf dat er wat was te halen in Eindhoven, en waardoor ook het gevaar zich realiseerde dat Utrecht uit een van de weinige kansen die het kreeg wel wist te scoren.

De eerste helft kwam Utrecht eigenlijk maar 1 keer echt in de buurt van de goal van Thomas Hooyberghs, die uitstekend redde op een inzet van slechts zo'n 2 meter afstand nadat de linkerspits van Utrecht vrijwel ongehinderd het strafschopgebied in mocht dribbelen en de spits vrij voor de keeper zette. De grootste van een aantal kansen aan Eindhovense zijde was voor Arnaut Groeneveld, die in de 35e minuut na een scrimmage voor de Utrecht-goal waarbij de bal via de paal weer voor het doel belandde, volledig vrijstaand de bal plots voor zijn voeten kreeg maar -daarvan geschrokken- haastig hoog over schoot. Bij rust was het dan ook nog steeds 0-0.

PSV kwam gretig uit de kleedkamer en creëerde met name de eerste 10 minuten na rust in korte tijd met een aantal prima combinaties een aantal zodanige kansen dat de winst in die fase veiligggesteld had moeten zijn. Niettemin bleef de stand beperkt tot 1-0 door een doelpunt van Arnaut Groeneveld die van dichtbij binnen schoot toen een voorzet van Steven Bergwijn slecht werd verwerkt door een Utrechtse verdediger en voor zijn voeten werd gekopt. Nog geen 10 minuten later leek het onbenut laten van alle mogelijkheden zich voor PSV te wreken. Uit een van de weinige tegenstoten van Utrecht belandde de bal na een voorzet van links bij de 2e paal, waar die door een vrijstaande Utrechter werd binnen geschoten, 1-1. Met nog 20 minuten te spelen bleef uiteindelijk voor PSV toch genoeg tijd over om de winst alsnog naar zich toe te trekken en te krijgen waar het recht op had, al leverde dat een spannende eindfase op. De spanning werd uiteindelijk door Steven Bergwijn doorbroken, die 8 minuten voor tijd een aanval afrondde door een vanaf rechts ingebrachte bal binnen te tikken, en 2-1 liet aantekenen. In de ruime blessuretijd die de scheidsrechter vervolgens nog bijtelde wist spits Vincent Heilmann nog de 3-1 te maken, toen hij door Youandi Renfurm alleen op de keeper werd afgestuurd en deze beheerst passeerde. Al met al een moeizame maar verdiende overwinning voor de B2.

'47 1-0 Arnaut Groeneveld