3-2
2 maart, 00:00
PSV E2 logo
Helmond Sport O.10 logo

PSV E2 speelde vandaag voor de 3e keer dit seizoen tegen Helmond Sport. Aan het begin van de wedstrijd was meteen te zien hoe Helmond Sport wilde spelen. Ze stonden achterin goed georiƫnteerd, speelde heel verdedigend en hanteerde alleen de lange bal. PSV had in de beginfase moeite om kansen te creƫren. In de 13e minuut was het dan toch raak voor PSV. Een goed schot van Mylian kwam terug van de keeper en Joris reageerde goed en kon de 1-0 via de rebound binnen schieten. PSV maakte al snel daarna de 2-0. Na een mooie actie van Mylian zette hij Joris met een geweldige steekbal alleen voor de keeper waardoor hij de bal in 2 instanties in het doel wist te krijgen. Ook meteen na de 2-0 kreeg PSV een super grote kans om de 3-0 te maken en de wedstrijd te beslissen maar dit gebeurde niet. Helmond Sport profiteerde hier van en kwam in de 18e minuut goed door aan de rechterkant en schoot de bal hard boven Kevin in het doel.

In het tweede deel van de wedstrijd was PSV weer de betere partij. We konden heel gemakkelijk onze middenvelders aanspelen, deze waren continue vrij. Daardoor kwamen we weer enkele keren goed voor het doel van Helmond Sport alleen we vergaten de bal in het doel te schieten. We kregen ontzettend veel kansen maar waren niet scherp genoeg voor het doel. 13 minuten na de rust was het Helmond Sport die via een vrije trap onverdiend de gelijkmaker binnen schoot. Helmond Sport bleef hard knokken en deden er alles aan om hier een goed resultaat te behalen. Na de 2-2 kreeg PSV via Joris en Gioele weer een aantal 100% kansen om een doelpunt te maken maar hij ging er niet in.

We gingen met een 2-2 stand het laatste deel van de wedstrijd in. Als we rustig bleven voetballen en vol de duels in gingen wisten we dat we de wedstrijd winnend af zouden sluiten en kon het zomaar nog een grote uitslag gaan worden.
    Het bleef heel erg lang spannend. Het goed knokkende Helmond Sport kon het voetballende PSV goed tegenhouden. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd was het raak voor PSV. Martijn schoot na een afvallende bal van 15 meter de bal goed in de korte hoek binnen en zette PSV op een 3-2 voorsprong. Het bleef nog lang spannend. We hadden nog 3 a 4 kansen om de wedstrijd nog voor het einde te beslissen maar verzuimde het wederom om de 4, 5 of eventueel 6-2 te maken.
    PSV heeft bij vlagen goed voetbal laten zien, maar we moeten de volgende keer echt scherper zijn op onze kansjes. Dat voetbalt een heel stuk fijner en gemakkelijker.