’10 0-2 (pen.)
    ’20 1-2 Steven Bergwijn
    ’37 2-2 Philippe Rommens
    ’41 2-3

Na de prima overwinning op Vitesse in de bekercompetitie eerder deze week bewees de B2 zichzelf in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop tegen het hoger geklasseerde Feyenoord een slechte dienst. Door een gebrek aan concentratie en persoonlijke fouten liep het team al vanaf de eerste minuut achter de feiten aan en hoewel PSV tot 2 keer toe een achterstand wist weg te werken trok Feyenoord direct na rust de winst naar zich toe.

PSV maakte het zichzelf bijzonder moeilijk door zowel in de eerste minuut na het beginsignaal als direct na rust een tegentreffer te incasseren. De 0-1 viel uit een corner, waarbij een Feyenoorder de bal bij de 2e paal ongehinderd kon aannemen en in de lange hoek kon inschieten. Kort daarna kreeg PSV een uitgelezen mogelijkheid om de onnodige achterstand snel weg te werken, toen de scheidsrechter wegens duwen een penalty gaf. Aanvoerder Philippe Rommens wist deze buitenkans echter niet te benutten en zag zijn strafschop door de keeper uit de hoek getikt. Nog geen 10 minuten later kende de scheidsrechter een penallty aan Feyenoord toe, nadat centrale verdediger Gökhan Kardes een bal die over hem heen dreigde te gaan met een uitgestoken arm stopte. Feyenoord benutte die uitgelezen mogelijkheid wel, 0-2. PSV herpakte zich echter goed na deze tegenslag en stelde nog voor het rustsignaal met 2 mooie goals binnen 5 minuten orde op zaken. In de 34e minuut kwam spits Matthias Verreth aan de zijkant door en legde de bal panklaar neer voor de inlopende Steven Bergwijn, die fraai binnen kopte, 1-2. Matthias was ook bij de gelijkmaker betrokken toen hij een luchtduel aanging met de Rotterdamse keeper, die de bal daardoor niet goed kon verwerken en voor de voeten van Philippe Rommens stompte, die direct vanaf 20 meter uithaalde.

Helemaal terug in de wedstrijd begon PSV aan de 2e helft. En opnieuw bezorgde Feyenoord PSV al in de 1e minuut een domper, al had het team dat wederom aan zichzelf te danken. De verdediging stond collectief te slapen toen een Feyenoorder vanaf links het strafschopgebied binnen kwam en ongehinderd een hoek uit kon zoeken en de 2-3 binnenschoot. De winnende treffer zo zou later blijken, want zowel PSV als Feyenoord liet in de 2e helft een aantal grote kansen liggen. Zo schoot Feyenoord rond de 20e minuut hard op de lat, en verzuimde PSV tot 3 maal toe om oog in oog met de Feyenoordkeeper te scoren. Al met al een leerzame wedstrijd die zonder dat sprake was van een echte bovenliggende partij in een nederlaag eindigde, waarmee de B2 zichzelf tekort heeft gedaan.

Thomas Hooyberghs; Chris Hagi (’65 Jasper van Heertum); Gökhan Kardes; Dirk Abels; Ward Huijgens; Philippe Rommens © (’73 Dante Rigo); Steven Bergwijn; Sam Lammers; Arnaut Groeneveld (’65 Tom Scheepers); Matthias Verreth; Youandi Renfurm.

Op de bank niet ingevallen: Mike van de Meulenhof.
    Geblesseerd: Vincent Heilmann; Kevin Doré; Emilio Prieto y Gorgosz.
    Geschorst: Maarten Peijnenburg.
    Gele kaart: Youandi Renfurm (hands).