6-1
8 februari, 14:45
PSV O16 logo
Feyenoord JO16 logo
 1. Doelpunt

  1x
  Jaivy Lourens
  PSV O16 logo
 2. Doelpunt

  2x
  Jamal Gonzaga
  PSV O16 logo
 3. Doelpunt

  1x
  Sven Simons
  PSV O16 logo
 4. Doelpunt

  1x
  Ruben van Bommel
  PSV O16 logo
 5. Doelpunt

  1x
  Chahid el Allachi
  PSV O16 logo
 6. Wedstrijdverslag

  PSV verpulvert Feyenoord

  In de eerste topwedstrijd in de kampioensklasse trof PSV zaterdag in eigen huis Feyenoord. In de eerste echte krachtmeting van de tweede seizoenshelft haalde PSV fors uit. De gasten uit Rotterdam hadden geen kans in Eindhoven en moesten een nederlaag van maar liefst 6-1 incasseren.

  Door omstandigheden (Mido beterschap!) zag de verslaggever slechts een beperkt deel van de wedstrijd zodat moet worden volstaan met een weergave van het scoreverloop. In de 11e minuut scoorde Jaivy de 1-0 na een vrije trap van Sven. In de 19e minuut maakte Jamal 2-0 na een assist van Shi-jon. In de 28e minuut scoorde Sven 3-0 op aangeven van Ruben, die daarna zelf op slag van rust voor 4-0 zorgde. Een minuut na rust scoorde Jamal zijn tweede van de middag na een assist van Matteo, 0-5, en 10 minuten later maakte Chahid het halve dozijn vol, 6-0. Een paar minuten voor tijd redde Feyenoord vervolgens nog de eer en bepaalde het de eindstand op 6-1.

  Een geweldige en verdiende overwinning voor PSV, waardoor ook een wat betere inschatting kan worden gemaakt van waar het in de kampioensklasse staat. Volgende week speelt PSV om 14.30 uur uit tegen FC Utrecht.              

  Opstelling
  Rick Jonkers; Jaivy Lourens (74/Milan Govaers), Milan Govaers © (55/Jesper Uneken), Yaël Gil y Muinos, Koen Jansen (48/Julian Kuijpers); Matteo Dams, Tymen Niekel (55/Luc Netten), Sven Simons (48/Tyron Perret Gentil); Jamal Gonzaga (55/Chahid El Allachi), Mido Hamelynck (11/Shi-jon Martina), Ruben van Bommel.

  Gele kaart: Koen Jansen