31 oktober, 00:00
Oranje Wit D1 logo
PSV D2 logo

Beste ouders en spelers,

Ik hou het vandaag kort! Prima wedstrijd gespeeld; weinig weggegeven achterin en in tweede helft goed doorgedrukt toen Oranje Wit het niet meer kon bijbenen. Dordrechtse ploeg hield (mede dankzij goede keeper) lang stand, maar kon niet voorkomen dat PSV halverwege de tweede helft het gas er op zette en in een kwartier tijd Oranje Wit helemaal stuk speelde. En dat ook nog eens met wervelend voetbal! Keeper Ieke Scheerhoorn had in die tweede helft weinig te doen, maar greep in de eerste helft een paar keer zeer kordaat in op uitbraken van de Dordrechtse ploeg. Eén redding voorkwam zeer zeker een tegendoelpunt.

Goed, ik beperk me tot de doelpunten (volgende keer weer een volledig verslag. Sorry voor hen die niet zijn genoemd. Ymanuel Hurkmans bijvoorbeeld die in de 12e minuut scherp (en uitermate nuttig!) zijn tegenstander blokt als Oranje Wit bij één van zijn spaarzame uitbraken in de buurt van het PSV-doel komt. Of Roel van Linschooten die een paar keer kordaat ingrijpt in het centrum en een rustige en goede pass naar het middenveld verstuurt. Of Twan Demin die in de eerste helft een serie mooie krulballen langs de lijn geeft waardoor Mats goed kan doorlopen op rechts. En Ertem Bölükbas die vandaag wederom zeer hard werkte, veel gaten dichtliep en de opbouw van Oranje Wit verstoorde. Jeroen Swinkels tenslotte zorgde ervoor dat zijn directe tegenstander nauwelijks een bal kreeg én stond aan de basis van menig aanval. Sorry dat ik jullie niet noem ):

13e minuut eerste helft: Via Zohair Labyad komt bal bij Giovanni Nicolaas terecht die een prima pass op Ties van den Eijnde geeft. Ties speelt zich vrij in het strafschopgebied en schuift de bal naast de keeper in de verre hoek: 0-1.

2e minuut tweede helft: Matthias Verreth wordt in strafschopgebied neergelegd en Koen Vos benut de penalty feilloos: 0-2

16e minuut: Ties onderschept bal op links, Matthias pikt op en levert bal perfect af bij Zohair die beheerst inschiet: 0-3.

17e minuut: Een voorzet van Joey Konings belandt op maat bij Matthias die keurig de bal binnenschiet: 0-4.

23e minuut: Vrije trap van Mink Peeters op Matthias die goed doorzet en de bal naast de keeper schuift: 0-5.

25e minuut: Een mooie combinatie tussen Mink en Mats Grotenbreg. Mats legt keurig breed op Matthias die lekker intikt: 0-6.

27e minuut: Joey wordt na goed doorzetten neergelegd in het strafschopgebied. Matthias schiet hard de penalty binnen: 0-7.