PSV O19 logo

Jeremy Antonisse
  2. Penalties: 7-8

PSV O19 bekert door

Op een warme zaterdag stond de eerste ronde van het bekertoernooi op het programma. De ploeg van Ruud van Nistelrooy ging op bezoek bij NEC in Nijmegen. Penalty’s brachten na een spannende wedstrijd de beslissing.

De Eindhovenaren begonnen sterk aan de wedstrijd en zetten NEC meteen onder druk. Met een aantal goede aanvallen creëerden PSV in de eerste minuten een aantal mogelijkheden, maar een doelpunt leverde dit niet op. De O19 bleef aanvallen en was met name via Madueke en Sambo gevaarlijk. In de 40e minuut leverde dit de verdiende voorsprong op. Na een mooie aanval via Madueke en Timan kwam de bal bij Van Duivenbooden terecht. De spits haalde goed uit, de doelman bracht redding, maar Antonisse was er als de kippen bij om PSV O19 op voorsprong te zetten.

Na rust komt NEC iets feller uit de kleedkamer. De Nijmegenaren raken zelfs de paal, maar krijgen even later een rode kaart. Ondanks dat de O19 met meer man in het veld stond, moest de ploeg alsnog een tegendoelpunt incasseren. Na slordig balverlies is een afstandsschot voor doelman Maxime Delanghe onhoudbaar en staat het ineens 1-1. Ondanks dat PSV op zoek ging naar een tweede voorsprong, kwam deze er niet meer en moesten penalty’s de beslissing brengen. En in de serie pakt Delanghe de hoofdrol door zelf een strafschop te stoppen en de winnende binnen te schieten. PSV O19 bekert dus verder.