Jaivy Lourens
  4. Penalties: 7-8

5. Wedstrijdverslag

PSV trekt aan het kortste eind in bekerduel

PSV O16 speelde zaterdag de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Na een voorbereidingen met onder andere een geweldige trip naar Zuid-Korea, startte het seizoen met een bekerwedstrijd. Op de eigen Herdgang trad de ploeg aan tegen de O17 van Alphense Boys. In een spannende wedstrijd met zes doelpunten, brachten penalty’s uiteindelijke te beslissing.

Ondanks dat de eerste grote kans van de wedstrijd voor de gasten was, kwam PSV in de 23e minuut op voorsprong. Mido kopte een prima voorzet van Shi-Jon binnen: 1-0. De ploeg leek even later op een ruimere voorsprong te komen, maar de doelman van de Alphense Boys haalde de bal volgens de scheidsrechter net op tijd van de lijn. Aan de andere kant viel vlak daarna wel een doelpunt. Nadat Rick een doelpunt verijdelde na een counter, moest hij toch toezien hoe de gasten de gelijkmaker maakten. In de blessuretijd nam PSV echter opnieuw de leiding. Jaivy schoot een strafschop binnen.

In de tweede helft ging PSV voortvarend verder. Jaivy kopte net naast en nog geen minuut laat schoot Sven aan afvallende bal ineens goed binnen. De O16 had daarna de wedstrijd in het slot moeten gooien. Maar Ruben, Jaivy en Mido wisten de kansen niet te verzilveren. Voor de ploeg leek de wedstrijd net iets te lang te duren. Spelend in de O17-regels (twee keer 45 minuten) gaf PSV de voorsprong weg in de laatste vijf minuten van de wedstrijd, waardoor penalty’s de beslissing moesten brengen. In deze serie bleken de Alphense Boys met 7-8 te sterk en is PSV O16 uitgeschakeld in het bekertoernooi.