7-1
31 augustus, 00:00
PSV C1 logo
AFC C1 logo

100 jaar PSV! Op deze bijzonder memorabele dag voor de club trad de C1 voor de eerste bekerwedstrijd aan tegen AFC uit Amsterdam. Zou het team de dag ook op kunnen vrolijken door goed spel te combineren met een goed resultaat? In ieder geval gold: 'adel verplicht'. Want afgelopen seizoen won PSV C1 de beker. En afgelopen dinsdag werd ten koste van AZ de Supercup gewonnen.

Gelijk met het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter, begon het licht te regenen. Lekker voor het veld, maar zeker ook lekker om een hoog baltempo te kunnen spelen. PSV begon sterk en was vanaf het begin duidelijk de betere ploeg. En dat uitte zich al snel in de openingstreffer. In de 10e minuut werd spits Cody Gakpo onreglementair gestopt op zo'n 18 meter van de goal. Leandro Fernandes posteerde zich achter de bal en lepelde de bal precies op het hoofd van Justin Lonwijk die de bal leep over de keeper in de verre hoek kopte. Na een kwartier spelen verdubbelde de Eindhovense ploeg de score. De sterk spelende Gaetan Bosiers speelde Justin randje 16 in, en met een fluwelen touch zette Justin vervolgens Cody vrij voor de keeper. Daarna was het voor de spits een koud kunstje om de keeper te omspelen en te scoren: 2-0.

Pas halverwege de eerste helft moest keeper Arne Lekens een keer handelend optreden. Een afstandsschot werd echter een simpele prooi voor Arne. Een minuut of 8 voor rust gooide linkerspits Yasin Aalilou het duel in het slot. Hij werd op het juiste moment door Lars Dickens weggestuurd en scoorde fabelachtig vanaf ongeveer de achterlijn hoog in de verre hoek: 3-0!

In de tweede helft ging PSV onder het genot van een heerlijk zonnetje verder op zoek om de voorsprong uit te breiden. Het duurde tot de 44e minuut voordat dat daadwerkelijk gebeurde. Een voorzet van gelegenheids rechtsachter Baggio Wallenburg (die dat prima invulde) werd door de Amsterdamse keeper losgelaten. Waarna Justin er als de kippen bijwas om de bal binnen te schuiven. Nadat een vrije trap van Leandro Fernandes rakelings langs de kruising scheerde, scoorde Justin zijn 3e van de dag nadat hij profiteerde van slecht Amsterdams uitverdedigen. Niet veel later was de ingevallen Remco Evenepoel dichtbij de 6-0. Een snelle omschakeling over de rechterkant bracht de bal bij Remco die brutaal de voorzet van Yasin in één keer op zijn slof nam. Helaas ging zijn inzet net naast. Nadat ook Gaetan Bosiers een grote kans op een doelpunt liet liggen was het wederom Justin die scoorde. Cody Gakpo leek de drukte in te draaien op de 16 meter, maar via het vele kap en draaiwerk was hij tóch in staat om Justin aan te spelen die knap afrondde.

Vlak voor tijd redde AFC de eer nadat een onoplettendheid in de PSV verdediging afgestraft werd. Het slotakkoord was echter voor PSV. James Fofana legde de bal perfect tussen de achterste linie en de doelman. Laatstgenoemde kwam uit en dacht de bal weg te kunnen trappen. Maar Leandro was hem net voor en trapte de bal over de keeper via de onderkant van de lat in het doel.

Een prima, terechte en niet-geflatteerde uitslag. Die misschien zelfs nog wel hoger uit had kunnen vallen. PSV C1 is de eerste poulewedstrijd voor de beker in ieder geval prima doorgekomen. Kan het team dit komende zaterdag voortzetten in de eerste competitiewedstrijd tegen JOVZ? Kom gerust kijken op de Herdgang!

Opstelling: Arne Lekens (35' Pepijn Vonk); Baggio Wallenburg, James Fofana, Jordan Teze (55' Koen Oostenbrink), Lars Dickens; Gaetan Bosiers, Leandro Fernandes, Justin Lonwijk; Amar Catiç (50' Remco Evenepoel), Cody Gakpo, Yasin Aalilou.