4-2
31 augustus, 00:00
PSV D2 logo
TOP Oss D1 logo

Vandaag speelde PSV D2 de laatste oefenwedstrijd voordat zaterdag de competitie begint met een uitwedstrijd tegen Roosendaal. Tegenstander vanavond was de D1 van Top Oss.

PSV begint scherp aan de wedstrijd. Met prima voetbal wordt de tegenstander op de eigen helft vastgezet. Al snel scoort PSV dan ook de openingstreffer als Giovanni Nicolaas Joey Konings op links de ruimte in stuurt; Joey zet voor, Matthias Verreth verlengt met het hoofd en Mats Grotenbreg knikt bij de tweede paal binnen: 1-0. Na deze goal behoudt PSV het initiatief. Matthias is dicht bij een treffer via een vrije trap die net over gaat en Joey is gevaarlijk met een schot voorlangs. Via goede combinaties blijft PSV kansen creëren. Een voorzet van Matthias van de rechterflank zorgt voor nieuw gevaar , maar de kopbal van Joey zeilt over het doel. Gaandeweg de eerste helft komt Top een korte periode iets beter in de wedstrijd. Dit leidt tot het eerste gevaar voor het PSV-doel; het afrondende schot wordt echter prima geblokt door de attente Ymanuel Hurkmans. Met de rust in zicht wordt PSV weer sterker. Het is Matthias die twee keer net over schiet, eerst na een prima actie van Ertem Bölükbas en vervolgens na een prachtige ‘een keer raken aanval’ via Gio en Joey. Kort voor rust valt dan toch de verdiende 2-0. Een aanval over de breedte van het veld loopt via Ertem, Gio en Matthias tot bij Mats die vanaf rechts diagonaal inschiet. Na een goede eerste helft van PSV gaan de spelers de rust in.

Hoewel de tweede helft van een iets minder kaliber is dan de eerste helft krijgt PSV toch zijn kansjes. Ook Top Oss heeft nu echter een paar mogelijkheden. PSV is voor het eerst gevaarlijk als Twan Demin na een corner vanaf de rand zestienmeter net naast het doel mikt. Uit de daaropvolgende counter denkt de Top-spits uit te halen, maar Ties van den Eijnde voorkomt het gevaar met een goede bloktackle. Aan de andere kant plaatst Ties even later een corner op het hoofd van Dante Rigo, maar zijn kopbal wordt gestopt door de keeper. Na deze waarschuwing is het weer raak. Dante zet vanaf links voor, Matthias legt goed terug en Twan loopt de 3-0 binnen. De wedstrijd lijkt beslist, maar Top denkt daar anders over en scoort vrijwel direct met een schot in de korte hoek de 3-1. PSV probeert verder uit te lopen via afstandschoten van Matthias, Koen Vos en Joey, maar zij treffen geen doel. Het is zelfs Top Oss dat met de 3-2 uit een vrije trap weer aansluiting krijgt. Met deze aansluitingstreffer is het kruit van Top echter verschoten. PSV loopt nog verder uit als Gio na een mooie actie Zohair voor de keeper zet. Zohair rondt koel af en zet de 4-2 eindstand op het bord.

Na een jaar oefenwedstrijden spelen, is het nu uitkijken naar de start van de competitie. Gelet op de potentie van PSV D2 zou het wel eens een mooi jaar kunnen worden.