Justin Lonwijk
  3. Doelpunt

Maxime Henry Armand Soulas
  4. Wedstrijdverslag

De verbouwing van De Herdgang is in volle gang, maar het is pas eind maart en dus moet er nog gewoon gevoetbald worden. Afgelopen zaterdag stond er een mooie competitiewedstrijd op het programma, PSV O19 tegen Feyenoord O19. De Rotterdammers moesten winnen om nog uitzicht op het kampioenschap te houden, bij verlies werd de achterstand op Ajax en PSV te groot.

In de eerste minuten kreeg Feyenoord een paar kleine mogelijkheden. Hierna nam PSV de wedstrijd over en het was Zakaria Aboukhlal die in de 12e minuut met een mooie actie vanaf de middenlijn bijna de 1-0 binnenschoot. In de 16e minuut was het de beurt aan Robin Schoonbrood, die met een mooie pass Aboukhlal wegstuurde richting de achterlijn. Zijn voorzet was op maat op de meegelopen Justin Lonwijk. En de aanvallende middenvelder schoot PSV op een verdiende 1-0 voorsprong. Na de openingsgoal van PSV kreeg Feyenoord opnieuw wat kleine kansjes, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Na een overtreding op Lonwijk, inmiddels in de 22e minuut, mocht Joël Piroe aanleggen voor een vrije trap. Hij krulde deze mooi in de verre hoek, maar de Rotterdamse-doelman tikte de bal fraai uit de goal. In de 38e minuut was het dan wel raak. Een goed genomen hoekschop van Michal Sadilek werd door Maxime Soulas, die eerder bij de bal was als de keeper, fraai binnengekopt: 2-0. Na een harde tackle werd een speler van Feyenoord in de blessuretijd van de eerste helft nog weggestuurd, waardoor Feyenoord met tien verder moest.

Na de rust begonnen de jongens van Mark van Bommel weer fel aan het restant van de wedstrijd. In de 50e minuut was het Tijn van Daverveld die de bal goed onderschepte en met een mooie pass Piroe bereikte. Deze aarzelde niet en schoot de bal langs de keeper en zette daarmee PSV op een riante 3-0 voorsprong. In de 68e minuut mocht Feyenoord een hoekschop nemen, in de omschakeling was het Aboukhlal die Amar Catic wegstuurde. Deze vleugelspeler was zo snel dat de verdediger van Feyenoord aan de noodrem moest trekken, met als gevolg een tweede rode kaart voor de Rotterdammers. In het resterende deel kreeg PSV nog twee goede mogelijkheden, de eerste via Piroe die zijn kopbal net voorlangs zag gaan. En in de 83e minuut raakte Catic met zijn inzet de paal. PSV vond het daarna wel prima en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 7 april om 15.30 uit bij AZ.

Opstelling PSV O19: Van den Meulenhof, Wallenburg (81, Kuisch), Daverveld, Soulas (81, Zeegers), Theunissen, Sadilek (71, Van De Berg), Aboukhlal, Schoonbrood (87, Sidibe), Piroe, Lonwijk (76, Mendonca) en, Catic.