2. Doelpunt

Rayan Sttaty
  3. Wedstrijdverslag

Verdiende overwinning PSV O13

PSV O13 boekte zaterdag andermaal een verdiende overwinning, deze keer was het JVOZ O13 uit Vlissingen wat de punten in Eindhoven moest laten. Ondanks dat PSV vandaag niet goed speelde, wist het toch makkelijk te winnen. De score had hoger uit kunnen vallen, als men zuiniger met de kansen om was gesprongen. Trainer Tim Wolf was dan ook niet helemaal tevreden met het vertoonde spel, maar wel met de inzet en werklust die de spelers getoond hadden. Maar met een 3-0 overwinning op zak, hebben de spelers toch een goed begin van het paasweekeinde.

PSV kwam al snel op voorsprong. In de tweede minuut was het Tim van de Heuvel, die de diepte ingestuurd werd. Tim was duidelijk sneller als de verdedigers uit Vlissingen, zo kwam hij alleen voor de doelman te staan en met veel rust en precisie wist Tim de bal langs de doelman te schuiven.  Een mooi begin van de wedstrijd voor PSV. Verder wist PSV niet meer te scoren in die eerste helft, maar er waren zeker wel kansen. Zo had Michon Roelofs zelfs twee honderd procent kansen, maar het vizier van Michon stond niet helemaal op scherp vandaag en hij wist ze toch naast het doel te krijgen. Achterin stond het wel goed vandaag, JVOZ wist goed mee te voetballen maar werden niet gevaarlijk in de eerste helft.

In de rust werden de spelers gewaarschuwd door de trainer, dat JVOZ nog steeds geloof had in een goede afloop, de marge was immers klein. Met één uitbraak zou het moeilijk kunnen gaan worden. Maar de verdediging gaf in de tweede helft wederom geen kans weg. PSV had wel enkele grote kansen, zo kreeg Reda El Melliani de bal in het zijnet en wist Enzo Geerts de bal niet goed binnen te schieten. Hij wilde het te mooi doen met buitenkantje schoen. Nadat O12-speler Raf van de Riet in het veld was gekomen, kwamen er enkele goede voorzetten van zijn voet. De eerste voorzet viel perfect bij de tweede paal, Rayan Statty was goed naar binnen gekomen en wist de bal beheerst binnen te tikken. Enkele minuten later wederom een perfecte voorzet van Raf, nu was het Tim die de bal binnen werkte: 3-0. PSV bleef nog wel dreigend maar groter werd de score niet meer. Ondanks de gemiste kansen toch een goede uitslag.

Het volgende weekend geen competitievoetbal voor de O13, maar een groot Internationaaltoernooi in Duitsland. Ondanks de personele problemen die er momenteel zijn, zal men ook daar heen gaan om goed te presteren. Veel succes boys.