1-3
31 maart, 00:00
AZ A1 logo
PSV A1 logo

Na de mooie overwinning van vorige week tegen Heerenveen onder stralende weersomstandigheden, is het vandaag de kans om bovenin mee te blijven draaie. Daarvoor moet de wedstrijd tegen medetopper AZ worden gewonnen. Dus we weten wat we moeten doen op het altijd winderige sportpark in Alkmaar. We beginnen geconcentreerd en spelen met snel uitgevoerde aanvallen over de vleugels om zo AZ te bedwingen. Een mooi uitgevoerde aanval over links met een steekpass van Thomas Horsten wordt door Elvio van Overbeek zeer beheerst afgemaakt. 0–1. We blijven drukken en een goede voorzet van Elvio stelt Jorrit Hendrix drie minuten later in de gelegenheid om de 0–2 aan te tekenen. We gaan er voor zitten want AZ heeft duidelijk last van de wind die de eerste helft in ons voordeel waait. Maar vijf minuten later zorgt een klein misverstandje in onze achterhoede ervoor dat AZ terugkomt tot 1–2. We willen niet opgeven en stropen opnieuw de mouwen op om de marge weer groter te maken. En dat lijkt te gaan lukken maar dan is daar telkens weer Hobie Verhulst (keeper van AZ) die ons nog even niet wil laten juichen. We gaan de rust in met de 1–2 stand. Na de rust spelen we dus met de wind tegen maar deze is wel een stukje minder dan in de eerste helft (wat een schietgebedje in de rust allemaal kan doen) en we gaan door met het goede spel uit de eerste helft. Na een uur spelen is een geweldige voorzet van Mohamed Rayhi op maat en Ruben Bentancourt weet zeer beheerst de 1–3 binnen te schieten. AZ wil nu wat meer druk zetten maar de vierde goal van ons hangt toch meer in de lucht dan de tweede goal van AZ. We weten de stand op een goede manier tot het einde van de wedstrijd vol te houden en als de goed leidende scheidsrechter voor de laatste maal fluit zitten de drie punten weer in de pocket. We kunnen weer de bus in en de vierde plek hebben we nu weer wat steviger in handen ook door de gunstige andere uitslagen van vandaag. Komende dinsdag spelen we tegen Groningen en dan kunnen we ons opmaken voor het toetje in Düsseldorf.
    Succes.

PSV: Eric Verstappen, Joshua Brenet (85 Dennis Dengering),Burak Kardes, Jorrit Hendrix (80 Moussa Sanoh), Wouter Soomer, Thomas Horsten, Elvio van Overbeek (80 Riechedly Bazour), Tufan Özbozkurt (73 Anthony van den Hurk), Ruben Bentancourt, Mohamed Rayhi (73 Farshad Noor), Geraldo Antonio.
    AZ: Hobie Verhulst, Robert Klaasen (46 Joris van Overeem), Gino van Kessel, Thom Haye (70 Wesley Houdt), Terell Ondaan, Nick Lammers (46 Raymond Gyasi), Jeffrey Ket, Paulo Bandeira (76 Daniel Zuiverloon), Oliver Rifai (70 Lars Nieuwpoort), Paul Kok, Risgeciano Haps.