2-1
31 januari, 00:00
PSV O16 logo
FC Utrecht O16 logo

PSV mocht zaterdag eindelijk na de winterstop voor de 1e.competitiewedstrijd weer de wei in. In de nieuw opgezette 2e. competitiehelft ontving het team op de Herdgang FC Utrecht, dat zich voor de winterstop bij de beste teams van de competitie had geplaatst. PSV haalde de volle buit binnen, met name op basis van de goede 1e. helft.
    Niettemin was de 1e. goede kans voor de gasten. In de 8e. minuut taxeerde de verdediging een diepe bal verkeerd, waardooor een Utrechtse aanvaller alleen op de uitlopende Arne kon doorlopen. Diens lob miste echter genoeg hoogte zodat Arne deze eenvoudig onschadelijk kon maken. Daarna was het echter PSV dat met een aantal uitstekende aanvallen en nog mooiere goals het initiatief had. Halverwege de 1e. helft nam PSV in een tijdsbestek van 5 minuten met 2 fantastische doelpunten de leiding. In de 18e. minuut zette de opgekomen Roel op links goed door waarna zijn voorzet den naar rechts uitgeweken Bobby bereikte. Die kwam met de bal aan de voet naar binnen en krulde die fantastisch onhoudbaar in de verre linkerhoek, 1-0. Vijf minuten later kreeg PSV een vrije trap rechts op de rand van het Utrechtse strafschopgebied. Een perfecte plaats voor linkspoot Joël die die de bal met een prachtige curve in de korte hoek liet verdwijnen 2-0. PSV gaf de controle ook de tweede helft niet uit handen en creëerde goede kansen op de 3-0. De meest memorabele kwam op naam van Bobby, die in de 54e. minuut op de paal schoot nadat hij de bal met een onnavolgbare beweging waarbij hij zijn heup leek te ontwrichten voor zijn linker klaar legde. Wel werd Utrecht ook een aantal keren gevaarlijk en maakte in de 66e. minuut uit een counter de aansluitingstreffer. Hoewel Utrecht daarna risico´s ging nemen en voor PSV nog een aantal grote mogelijkheden, o.a. voor Joel, ontstonden om de wedstrijd definitief binnen te spelen, bleef de teller uiteindelijk op 2-1 steken.

Volgende week speelt de O16 een uitwedstrijd tegen FC Twente.