2-2
31 januari, 00:00
Feyenoord O15 logo

Omdat vorig weekend de uitwedstrijd tegen Ajax afgelast werd, stond nu pas de tweede wedstrijd in de kampioenspoule op het programma. Een poule waar de nummers 1 t/m 4 van de Noordelijke en Zuidelijke competitie zich voor de winterstop voor wisten te kwalificeren. Toeval dat we nu tweemaal al een tegenstander troffen waarmee we voor de winterstop ook al in competitieverband de degens kruisten.

Twee weken geleden won PSV van Willem II (3-0). Terwijl we daar in de plaatsingsrondes nog van verloren. Van Feyenoord wist het team van trainers Edwin de Wijs en Eric Addo in september te winnen (0-2 in Rotterdam). Bij winst dit weekend zou PSV daarmee Feyenoord meteen al op 6 punten zetten. Want de Rotterdamse ploeg verloor in de eerste ronde nipt (en onverdiend blijkbaar) van Ajax (2-3).

De onder-15 begon sterk aan de clash met Feyenoord. In het eerste kwartier had het al op een ruime voorsprong kunnen en moeten staan. Na drie minuten kreeg het al zijn eerste mogelijkheid. Bryan van Hove stuurde Joop Daniels de diepte in die er bijna in slaagde de uitgelopen keeper te omspelen. Met de nadruk op bijna.....

Een paar minuten later stuurde Abou Kone rechtsbuiten Sekou Sidibe de diepte in. Zijn voorzet belandde bijna bij spits Yasin Aalillou maar hij kon in eerste instantie niet tot gevaar komen. De aanval liep door en Yasin kon goed voorgeven waarna de bal voor het rechterbeen van Davy van den Berg terechtkwam. Helaas niet zijn beste. Zijn inzet ging dan ook niet op of in het doel, maar belandde bij Sekou die helaas de bal langs schoof.

Even later had Sekou zijn vizier ook niet op scherp staan toen hij de bal wederom net naast trapte.

Feyenoord had tot die tijd welgeteld één doelpoging ondernomen. Maar profiteerde na een kwartier spelen optimaal van balverlies aan PSV-zijde ter hoogte van de middenlijn. En kwam zo tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong.

PSV kreeg al snel weer de kans om op gelijke hoogte te komen. Maar had de pech dat de keeper goed het oog had in een balletje achter zijn standbeen door van Yasin.

Even zakte PSV wat weg en gad Feyenoord de ruimte om te voetballen. Dit leidde tot wat schoten op doel die door keeper Lucas Derks eenvoudig onschadelijk gemaakt werden.

In het laatste deel van de eerste helft nam PSV het initiatief weer duidelijk in handen. Yasin verlengde bijna succesvol een voorzet van Sekou. En nadat Evert Linthorst prima Yasin wegstuurde stuitte laatstgenoemde op de Rotteramse keeper. De rebound was voor Sekou, maar hij mikte ook deze keer langs de verkeerde kant van de paal.

Twee minuten voor rust was het dan alsnog raak en kwam PSV terecht langszij. Een magnifieke lange pass van Tijn Daverveld richting spits Yasin was perfect op maat. Met een Feyenoorder in zijn rug sprintte hij richting het Rotterdamse doel. De verdediger durfde geen overtreding te maken met het risico om met rood weggestuurd te worden en kon het Yasin niet lastig maken om de gelijkmaker op het scorebord te brengen.

Met een 1-1 stand gingen beide ploegen de kleedkamers opzoeken. Les van deel één: PSV ging niet efficiënt om met zijn kansen en Feyenoord wel.

In de tweede helft was het duel meer in evenwicht. Maar ook nu waren de betere kansen/mogelijkheden voor de thuisploeg. Zo liet Sekou vlak na rust een vrije schietkans binnen de 16 liggen na goed voorbereidend werk van de ingevallen Joep Hakkens. In de tegenstoot kwam PSV goed weg toen Lucas een diepe bal weg wilde trappen maar uitgleed. Zijn halve trap belandde bij een Feyenoordspeler die van afstand probeerde te scoren. Lucas herstelde zich snel en kon nog op tijd de bal onder de lat vandaan plukken.

In de 48e minuut leek Sekou op weg naar de 2-1 voorsprong. De verder goed fluitende scheidsrechter floot te snel af terwijl Sekou op dat moment " er door was". Hij zag zijn fout meteen in en bood zijn excuses aan. Maar tja, daar win je niets mee. De toegekende vrije trap leverde wel gevaar op, maar geen doelpunt.

Met nog een kwartier te spelen was het wederom de thuisploeg die dichtbij een voorsprong was. Eerst schoot Sekou met een strak en hard schot rakelings naast en even later werd hij (ten ontechte) afgevlagd wegens buitenspel toen Davy hem vrij voor de goal zette.

Vlak voor tijd kreeg PSV dan eindelijk loon naar werken. Goed doorzetten door Yasin bracht hem in de zestienmeter. Daar werd hij door een Feyenoorder aangetikt en de scheidsrechter wees terecht naar de penaltystip. Aanvoerder Abou Kone posteerde zich achter de bal en scoorde beheerst. Ondanks dat de keeper naar de goede hoek dook, was hij kansloos op de trap van Abou.

Drie punten in de pocket zou je zeggen.....maar helaas ging dat vandaag niet op. Diep in blessuretijd maakte een PSV-er op de punt van de zestien een domme overtreding door een tegenstander licht in de rug te lopen. De vrije trap die daarop volgde werd van dichtbij binnengeschoten. De organisatie achterin leek bij dit doelpunt niet optimaal.

Zo liet PSV twee punten liggen in een duel die in de eerste helft voor PSV was. En waarin de tweede helft iets meer in evenwicht was. De beste kansen waren voor de thuisploeg over de hele wedstrijd en daarmee was het erg zuur dat het in de "dying seconds" de overwinning weggaf.

Volgende week uit Utrecht. Zaak om daar de drie punten te pakken om bovenin mee te blijven draaien.

Lucas Derks; Gregory Kuisch, Abou Kone (c), Tijn Daverveld, Bryan van Hove; Evert Linthorst (61' Vincent Colpaert), Koen Oostenbrink (36' Joep Hakkens), Davy van den Berg; Sekou Sidibe, Yasin Aalillou, Joop Daniels (55' Sem van den Broek).