3. Doelpunt

Ruben van Bommel
  4. Wedstrijdverslag

Kater voor O16

PSV startte zaterdag uitstekend in de onderlinge confrontatie met FC Twente, waarmee wordt gestreden om een plaats in de kampioensklasse in de tweede seizoenhelft. Na een wedstrijd die net als de eerdere thuiswedstrijd een extreem scoreverloop had waarin PSV twee keer wist terug te komen van een achterstand, was het de thuisploeg die uiteindelijk de 4-3 stand over de streep wist te trekken en de kostbare punten binnen wist te slepen. Voor PSV restte niets anders dan een lange katerige busreis terug naar Eindhoven.

PSV kon zich in die zin van de verliespartij een verwijt maken dat het met name in de tweede fase van de eerste helft een aantal uitstekende kansen creëerde die echter niet werden benut. Iggy had toen al een keer op de paal geschoten en PSV was toen al in de 12e minuut op een vroege voorsprong gekomen door een goal van Tyron, die goed profiteerde van rommelig uitverdedigen van Twente en van dichtbij bekeken de 0-1 binnenschoot. Diezelfde Tyron had vijf minuten later na goed voorbereidend werk van Ruben de 0-2 voor het inschieten, en Iggy zag een prima schot na een individuele ‘Robben’-actie door de keeper gekeerd worden. PSV liet de kans om Twente op grotere afstand te zetten evenwel wegglippen, en liep in plaats daarvan tegen een tegentreffer aan. In de 29e minuut dook Twente, dat daarvoor nog niet echt gevaarlijk kon worden, na slecht verdedigen van PSV plots vrij voor Niek op met de hoek voor het uitkiezen, 1-1. Nog geen vijf minuten later vergrootte Twente tegen de verhoudingen in de voorsprong zelfs tot 2-1 na een goede aanval over de linkerflank van PSV, die doeltreffend werd afgerond.

PSV kwam al snel na rust weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Iggy, die de bal in de rebound na een redding van de keeper binnenschoot, 2-2. PSV kwam daarna nogmaals terug van een achterstand. Nadat de bal over de verdediging van PSV was ‘gechipt’, schoot Ruben op aangeven van Jason de teams opnieuw naar gelijke hoogte, 3-3. Uiteindelijk trok Twente toch aan het langste eind door te profiteren van ongelukkig uitverdedigen van Niek waarna de bal werd binnen gelobt. Eindstand 4-3.

Ondanks de kater is er nog niets voor PSV verloren. Als de wedstrijd tegen FC Twente wordt vastgelegd en in de stand wordt verwerkt staan er nog twee wedstrijden op het programma waarin plaatsing voor de kampioensklasse alsnog kan worden afgedwongen. PSV speelt zaterdag aanstaande om 12.30 uur thuis tegen PEC Zwolle. Staf en spelers wensen Tyron, die tegen FC Twente uitviel met een naar het zich liet aanzien ernstige enkelblessure, langs deze weg veel beterschap en een spoedig  herstel!

Niek Schiks; Koen Jansen, Luc Netten (69/Shi-jon Martina), Yaël Gil y Muinos, Julian Kuijpers; Lars Putters, Chahid el Allachi © (/69/Sven Simons), Jamal Gonzaga (62/Tijmen Niekel); Iggy Houben, Tyron Perret Gentil (47/Jason van Duiven), Ruben van Bommel (51/Jaivy Lourens).