30 november, 17:00
Beloften ADO Den Haag logo
Jong PSV Vrouwen logo

Zwaarbevochten zege voor Jong PSV Vrouwen

Met drie overwinningen op rij reisde Jong PSV Vrouwen op zaterdagmiddag af naar de Hofstad, waar een pittige uitwedstrijd tegen ADO op het programma stond.

Valse start in eerste helft
    De wedstrijd was precies 33 seconden oud toen PSV al een doelpunt incasseerde. De Haagse Liz Rijsbergen profiteerde optimaal van het feit dat de Eindhovense posities nog niet helemaal bezet werden en schoof op volle snelheid beheerst binnen. Het duurde even voordat PSV die klap te boven was, maar naarmate de eerste helft vorderde kwam de Eindhovense ploeg beter in het spel en werd PSV dreigender. De precisie ontbrak echter om het de tegenstander echt moeilijk te maken en en zo werd er gepauzeerd met een 1-0 achterstand.

Herstel in tweede helft

Aan het begin van de tweede helft vielen er over en weer een aantal kansen te noteren en PSV had het aan keepster Lisan Alkemade te danken dat de achterstand niet groter werd. Het duurde uiteindelijk ruim zeventig minuten voordat het Haagse doel gevonden werd. Daarbij had PSV wat geluk nodig, een scherpe voorzet van rechts werd door ADO in het eigen doel geschoten. Nog geen tien minuten later wist PSV nogmaals te scoren: Shijona Martina pikte de bal op de middenlijn op, omspeelde twee tegenstandsters en schoot van achttien meter met links loepzuiver binnenkant paal binnen: 1-2. PSV speelde de resterende tijd na deze voorsprong professioneel uit. Het slotakkoord kwam in de toegevoegde tijd toen Lobke Loonen vanaf de rand van de zestien met links op doel schoot; een slim overstapje van Dieke van Straten zette daarbij iedereen op het verkeerde been, waardoor de bal ongehinderd de verre hoek inrolde.

Eindstand Jong ADO Den Haag Vrouwen - Jong PSV Vrouwen 1-3.