2x
    Johan Bakayoko
  7. Wedstrijdverslag

PSV O17 wint doelpuntenfestijn in Den Haag

PSV O17 heeft de uitwedstrijd bij ADO moeiteloos gewonnen. Na een goede eerste helft zakte het elftal van Adil Ramzi in de tweede helft wat weg, de overwinning kwam echter geen seconde in gevaar.

Na een aftastend begin wist PSV de beste kansen te creëren. Dat resulteerde in de 23e minuut in de openingstreffer van Mohamed Nassoh. Hij nam de lange bal, gespeeld door Jenson Seelt op schitterende wijze aan en rondde eenvoudig af. Amper vijf minuten later kon de scheidsrechter weer naar het midden wijzen. Dit keer was het Jenson zelf die scoorde: een kopbal uit een voorzet van aanvoerder Mylian Jiminez. Voor rust werd het ook nog 0-3 en 0-4. De 0-3 viel uit een combinatie tussen Dylan Hopman en Livano Comenencia, waarbij eerstgenoemde het doelpunt achter zijn naam mocht schrijven. Het vierde doelpunt kwam op naam van Milan van de Riet, die het vervroegde sinterklaascadeautje van de scheidsrechter moeiteloos uitpakte. Vanaf de strafschopstip schoot hij goed binnen.

Na rust werd het spelbeeld anders. PSV dacht de overwinning al binnen te hebben en vergat daardoor te voetballen, waardoor ADO terug in de wedstrijd leek te komen. In de 70e minuut stond het 2-4 na twee doelpunten van de Hagenezen. Gelukkig waren de Eindhovenaren op tijd bij de les. Mylian Jiminez zorgde met een rake vrije trap voor de 2-5 en Johan Bakayoko zorgde met twee doelpunten, op aangeven van Ilyas Bougafer en Mohamed Nassoh voor de 2-6 en 2-7. Dat ADO nog, na een zwabberend afstandschot, tot 3-7 terugkwam was slechts voor de statistieken.

Een middag in Den Haag met twee gezichten. De eerste helft biedt genoeg perspectief om de eerste seizoenshelft de komende weken op een goede manier af te sluiten. Volgende week ontvangt het team PEC Zwolle, aanvang 14.00 uur op De Herdgang, de week erna wacht koploper Feyenoord in Rotterdam. Dat belooft een mooie decembermaand te worden.