1-4
30 november, 00:00
VVV/HS C1 logo
PSV C1 logo

Na de bekerwedstrijd afgelopen weekend (3-1 winst op Volendam en daardoor geplaatst voor de knockout fase van het bekertoernooi) trad de C1 nu in competitieverband aan tegen VVV C1. Geen hoogvlieger in de competitie maar desalniettemin niet te onderschatten. Met 1 overwinning en 4 gelijke spelen vertoeft het team in de zogenaamde onderste regionen. Grappig was dat voorafgaand aan de wedstrijd het doelsaldo van beide ploegen elkaars spiegelbeeld was. PSV had een doelsaldo van 21-8. Het laat zich makkelijk raden wat die van VVV was....

De wedstrijd vond plaats in het fameuze stadion De Koel. En het was inderdaad niet al te warm. Hopelijk zou het Eindhovens spel wel hartverwarmend zijn.

PSV begon zeer sterk aan de wedstrijd. Met goed positiespel en een hoog baltempo kwam het vaak voor de Venlose goal. Nadat aanvoerder Justin Lonwijk in de derde minuut al koppend dichtbij de 0-1 was, scoorde PSV een minuut alsnog. VVV kreeg de bal onvoldoende weggewerkt en gaf Leandro Fernandes de ruimte om in de 16 weg te draaien en met links raak te schieten: 0-1. Altijd lekker zo'n vroege voorsprong.

PSV bleef ook na deze snelle treffer dominant spelen en gaf VVV geen moment het gevoel dat ze ook maar iets in Venlo zouden houden qua punten. Leandro raakte in de 8e minuut de paal, een inzet van Justin werd van de lijn gehaald en een schot van Jordan Teze vloog net over. Het prima voetbal van PSV moest welhaast tot een grotere voorsprong leiden. En dat gebeurde dan ook in de 16e minuut. Een geweldige "zaalvoetbalgoal" waar een snelle aanval opgezet werd door Justin die Cody inspeelde die vervolgens snel doorspeelde naar Remco Evenepoel. Die vervolgens de bal in één keer naar rechts doorspeelde naar de volledig vrijstaande Yasin Aalillou. Deze hield het hoofd koel (kon ook niet anders in dit stadion) en schoof de 0-2 koeltjes binnen.

Ook na deze goal bleef de Eindhovense ploeg honger hebben om de stand verder uit te bouwen. Om te voorkomen dat u als lezer met de Kerst (en dan waarschijnlijk 2e Kerstdag ook nog) dit verslag nog aan het lezen bent, zal ik niet alle kansen/mogelijkheden beschrijven. Maar deze waren legio. Met goed combinatievoetbal kwam PSV er geregeld door en het veldspel was uitstekend verzorgd. Gezien de tijd van het jaar was het ook niet raar dat er flink gestrooid werd. Niet met pepernoten, maar met mooie passes. Ondanks de vele kansen voor PSV gingen beide teams met een 0-2 ruststand de welbekende trap van De Koel omhoog, op weg naar de thee.

Na rust begon VVV iets agressiever. Maar al snel nam PSV de touwtjes weer stevig in handen. En scoorde in de 44e minuut de 0-3. Een fabuleuze diepe bal van achteruit van James Fofana (zelf sprak hij van een "wereldbal") op spits Cody Gakpo werd door laatstgenoemde prima op waarde geschat en bekeken en koel schoof hij de bal in de rechterhoek.

Pas halverwege de 2e helft zorgde VVV voor enig gevaar mjddels een schot richting de goal van Arne Lekens. Maar PSV bleef de wedstrijd dicteren. Een prachtige driedubbele één-twee tussen Justin en Cody in de 47e minuut werd nog door de keeper gepareerd. Een minuut later kreeg hij assistentie van een verdediger die een inzet van Gaetan Bosiers van de lijn haalde. Maar in de 56e minuut kon de VVV doelman dan toch weer een bal uit zijn doel vissen. Nadat Leandro verzuimde te scoren na een goede individuele actie, pikte Cody de bal op en ronde koelbloedig af: 0-4.

In de slotfase nam PSV wat gas terug. VVV kwam daardoor iets meer aan voetballen toe. Zonder overigens doelman Arne Lekens op proef te stellen. Nadat Remco Evenepoel in de laatste minuut zijn goede wedstrijd bijna bekroonde met een doelpunt, was het slotakkoord voor de thuisploeg. Na een afgeslagen corner counterde het in de allerlaatste seconden van de wedstrijd naar 1-4 waarbij vermeld moet worden dat de treffer prachtig was. Met een precisie-lob verschalkte een VVV-er alsnog Arne.

Conclusie van de wedstrijd: als PSV net zo efficiënt omging met zijn kansen als VVV vanmiddag, dan was de wedstrijd onherroepelijk met dubbele cijfers geëindigd. Het was vandaag een genot om naar de ploeg te kijken. Hopelijk zet het deze lijn volgende week voort op Zeeuwse bodem. Dan staat namelijk JOVZ op het programma.

Arne Lekens; Baggio Wallenburg, James Fofana (57' Bryan van Hove), Lars Dickens, Jordan Teze; Gaetan Bosiers (53' Jay Idzes), Leandro Fernandes, Justin Lonwijk (c); Yasin Aalillou, Cody Gakpo, Remco Evenepoel.