4-6
30 november, 00:00
Fortuna Sittard U12 logo

Vandaag speelden we voor de tweede keer tegen Fortuna Sittard. Dit keer op de Herdgang, zonder Tim en Gioele die met de E jeugd mee deden.
    We begonnen de wedstrijd weergaloos. Binnen 10 seconden hadden we een wonderschone aanval gepromoveerd tot doelpunt. 1-0 door de afmaker, Joris. Na deze geweldige start kwam Fortuna beter in het spel. Dit resulteerde in de 1-1. Net voor rust wisten ze zelfs uit een corner nog 1-2 te maken. Van onze geweldige start was niet veel meer over.
    In de tweede helft gingen we op zoek naar de aansluitingstreffer. Genrich wist van een foutje te profiteren en scoorde de 2-2. Een minuut later zette Joris druk op de defensie van Fortuna. Ze gingen in de fout en Joris maakte het koeltjes af. 3-2. Helaas was het daarna weer een vrije trap waardoor we onze voorsprong weggaven. Fortuna kopte de 3-3 binnen. Ondertussen waren er 34 minuten gespeeld.
    In de derde helft kwamen we snel op achterstand. 3-4. Gelukkig kopte Joep een paar minuten later de 4-4 binnen. Hier kregen we vertrouwen van en we wilden deze wedstrijd ook gaan winnen. Joep leek op weg naar de 5-4, maar volgens de grensrechter stond hij helaas buitenspel. In de laatste tien minuten gaven we de wedstrijd toch nog uit handen. In de 53e en 58e minuut scoorde Fortuna de beslissende 5-4 en 6-4.
    Vandaag zijn we heel goed begonnen maar dit konden we niet doordrukken op het zware veld. Volgende week spelen we om 9.30 uur thuis tegen FC Den Bosch.