4-1
30 november, 00:00
PSV C2 logo
Willem II/RKC O14 logo

De eerste helft liet een leuke pot voetbal zien, met twee ploegen die er wel iets van wilde maken. Beide ploegen probeerde vooruit te voetballen en voorin druk te zetten.
    In de 18e minuut resulteerde dat in de eerste goal. Jorbe pikte de bal van de voeten van de centrale verdediger van WillemII/RKC, en bezorgde met één sublieme voetbeweging Sekou vrije doortocht tot de goal. Sekou faalde niet en ronde beheerst af, 1-0.
    In de 27e minuut is er een snelle uitbraak van PSV over rechts. Jorbe haalt de achterlijn en legt de bal terug op Davy die vanaf ongeveer de 16 meterlijn de keeper volstrekt kansloos laat. 2-0.
    PSV verzuimt de score uit te bouwen, en dan gebeurt zoals zo vaak het tegenovergestelde. WillemII/RKC mag in de 32e minuut een vrije trap nemen vanaf de zijnlijn. Deze voorzet wordt niet goed verwerkt, en de afvallende bal wordt in de bovenhoek gelegd. 2-1 is dan de ruststand.
    De tweede helft komt WillemII/RKC fel uit de startblokken, en ondanks dat de trainer daar in de rust nog zo voor gewaarschuwd had weet PSV daar niet goed mee om te gaan. In de 2e minuut kan Abou zijn tegenstander alleen maar stoppen door een overtreding te maken binnen het strafschopgebied. Penalty en gelukkig slechts een gele kaart. Lucas had succes met het psychologische spelletje tussen keeper en penaltynemer, want de laatste schoot de bal naast het doel. Toch putte WillemII/RKC kracht uit deze kans en wist het PSV de eerste twintig minuten lastig te maken. Daarna herpakte PSV zich weer en in de 27e minuut stoomde linksback Benji het middenveld knap over en bezorgde de bal bij rechtsbuiten Sekou. Deze trok voorbij een paar tegenstanders naar binnen en krulde de bal schitterend in de kruising. Met 3-1 is de spanning wel uit de wedstrijd, maar het was nog niet gedaan. In de 29e minuut zette Joop goed door in het middenveld en gaf de bal op rechts aan Davy die een perfect aangesneden voorzet gaf, die op zijn beurt weer fantastisch werd ingekopt door een boven iedereen uitspringende Jorbe. Hiermee was de einstand van 4-1 bereikt.
    Door dit resultaat blijft PSV op de tweede plaats van de ranglijst staan, en is een plek bij de eerste zes veilig gesteld.