PSV A1 - Sparta Rotterdam A1

 1. zaterdag 30 november 00:00

  De Uitslag


 2. Vandaag weer een topper op het programma. Sparta. De trainer is zeer gemotiveerd en weet alle specifieke eigenschappen van de tegenstander en geeft deze door aan de groep. De verwachting is nu dat de AIVD dit in onderzoek zal nemen omdat men bang dat het LEK opnieuw heeft toegeslagen.
  De wedstrijd begint met een fel PSV en ook Sparta weet van wanten (ook al is het niet echt koud). Na een klein kwartier is een foutje in de achterhoede er de oorzaak van dat de speler van Sparta de bal kan onderscheppen na een terugspeelbal en hij weet Zeus ook te verschalken. 0 –1. Tegenvallertje. Maar de trainer heeft zoals gezegd de zaak voor elkaar en PSV gaat gewoon door. Vijf minuten later wordt een aanval gestopt op een manier die de goed leidende scheids niet kan accepteren. Vrije trap. De bal wordt zorgvuldig klaargelegd. A la Ribery, Zlatan, Messi, en er zullen nog wel een paar bekende spelers zijn die dit ook kunnen maar nu wordt door Jordy (klinkt mooi spaans) de bal prachtig binnengeschoten. 1 – 1. We hebben niet genoeg en even later valt de bal in de zestien van Sparta. De verdediger denkt dat zijn keeper de bal pakt en de keeper denkt dat de speler...... afijn. Geen van de twee doet iets en dan is daar Niels die wordt vastgehouden en dus Pingel. Mo legt de bal op de stip en scoort beheerst en de ontlading is geweldig. Met alle medespelers wordt dit doelpunt gevierd. Klasse mannen.
  Nog een goede kans van Moussa die net naast gaat willen we graag gaan rusten met een voorsprong maar Sparta steekt hier een stokje voor. Weer een aanval over links en de nummer negen weet voor de tweede maal Zeus te passeren.
  In de rust lekt de trainer nog even verder en na een kleine tien minuten is het opnieuw Jordy die tijdens een scrimmage voor de goal de bal tegen het net knalt. Weer op voorsprong. We gaan door. Een kopbal van.... ja daar is ie weer, Jordy, wordt van de lijn gehaald. Ook Sparta wil eigenlijk wel meer maar PSV is fel en wil de drie punten. Moussa gaat goed door en maakt t mogelijk dat Niels alleen op de goal afgaat en hij scoort 4 - 2. Vlak daarna gaat sneltrein Moussa op rechts door en weet een strakke voorzet af te geven op Olivier en de 5 - 2 is een feit. Zo op het oog een gemakkelijke zege maar we hebben gezien dat Sparta het ons op momenten toch moeilijk heeft gemaakt. Komende dinsdag de clash op de Herdgang tegen Ajax.
  Hopelijk is het lek dan nog niet gevonden want dan kunnen we daar nog wel profijt van hebben.
  Mannen top en op naar dinsdag. Dan moeten we weer het maximale halen om de punten in Eindhoven te houden.
  Succes en Houdoe.
  En mannen opgelet: aan hardlopen heb je niet zoveel, je moet gewoon op tijd vertrekken.


  de la Paz, van Vlerken (84ste Verstraaten), Alberto, de Wijs, Groenendijk ( 30ste Loof), Mahmoed (81ste Lammers), Sanoh, Baysal, Wouters, Rommens, Hiwat (46ste Junior)