30 oktober, 00:00
VVV/Helmond Sport D2 logo
PSV D1 logo

In Helmond moest PSV D1 zaterdag aantreden voor de uitwedstrijd tegen VVV/Helmond Sport D2. Soms net zo nat als vorige week in Den Haag, maar wel minder koud.

Na het gebruikelijke aftasten in de beginfase neemt PSV langzaamaan de wedstrijd in handen. Hoewel het spel wat rommelig is worden er wel mogelijkheden gecreëerd. De eerste is voor Dante Rigo, die een vrij trap van 18 meter over schiet. Dante is ook betrokken bij de volgende, echte kans als hij Matthias richting keeper stuurt. Het schot van Matthias wordt gered door de keeper. Nadat een schot van Dante, na een actie van Lennerd Daneels, op het laatste moment wordt geblokt krijgt Matthias weer een kans. Hij wordt diep gestuurd maar alleen voor de keeper raakt hij diens benen. Terwijl er kansen zijn voor PSV, komt VVV/Helmond Sport er af en toe goed combinerend uit. Veel gevaar levert dat vooralsnog niet op. PSV gaat verder en scoort bijna via een kopbal van Joey Konings (corner Mink Peeters), een schot van Mats Grotenbreg dat naast gaat en twee schoten van Roel van Linschoten. Na dit kwartiertje is PSV het even kwijt. Passes komen niet aan en de thuisploeg gaat erin geloven. Zij komen steeds gevaarlijker richting PSV-doel. Toch is het PSV dat de leiding neemt als Joey bij een corner van Mink goed voor zijn man komt en de 0-1 binnenschiet. We zijn dan niet ver van het rustsignaal en PSV denkt met een voorsprong te gaan rusten. VVV/Helmond Sport denkt daar anders over. Niet lang na de openingstreffer wordt het via een mooi afstandschot 1-1. De thuisploeg is dan nog niet klaar want een fout achterin wordt op slag van rust prachtig afgerond. Het is 2-1 en PSV gaat met een achterstand de rust in.

Na rust komt PSV goed uit de startblokken. De mannen van Claudio Braga lijken vastbesloten om vandaag geen puntverlies te lijden. Direct na rust zien we Joey na een steekpass van Ertem Bölükbas nog in het zijnet schieten. Niet veel later is het al weer gelijk. Nu is de steekpass, na een mooie actie, van Mink en is het Ertem die doeltreffend afrondt. Na de 2-2 gaat PSV beter spelen. Passes komen beter aan waardoor ook het spel sneller wordt. Dante zet PSV bijna op een voorsprong als hij een voorzet van Ties van den Eijnde net over schiet. Een paar minuten na deze actie komt PSV op 2-3. Matthias wordt diep gestuurd door Dante en rondt alleen voor de keeper af met een schitterend lobje. Even later is hij dicht bij zijn volgende treffer als hij zijn tegenstander eruit loopt en op het lichaam van de keeper schiet. Ook Mink deelt bijna de genadeklap uit, maar bij een scherpe voorzet van Matthias komt hij net een voetje tekort. Een kwartier voor tijd wordt dan toch de beslissende 2-4 gescoord. Het is Matthias die met een mooie stift de wedstrijd in het slot gooit, want vanaf dat moment lijken de gastheren de handdoek in de ring te gooien. PSV heeft het restant van de wedstrijd volledige controle en loopt verder uit naar 2-5 als Giovanni Nicolaas een vrije trap voor het doel brengt en Matthias achterwaarts inkopt. Zijn derde en dus een zuivere hattrick. PSV wint met 2-5 en hoewel het er in de eerste helft niet naar uitzag, achteraf gezien toch nog een betrekkelijk eenvoudige overwinning.