2-9
30 oktober, 00:00
RKVVO D1 logo
PSV D2 logo

Het was weer uitkijken hoe PSV D2 reageerde op een wedstrijd na de knappe prestatie van vorige week tegen Ajax.

Leefde de jongens nog met de hoofdjes in de wolken of had trainer Bastiaan zijn spelers terug met beide voetjes op de grond gezet.

Vandaag was het “maar” tegen RKVVO uit Oerle, de laatste in de stand.

RKVVO of voluit Rooms Katholieke Voetbal Vereniging Oerle was klaar om PSV te ontvangen op het nagelnieuwe kunstgrasveld.

PSV, van nature trage starters, moeten altijd eerst een beetje in de wedstrijd komen, is dit bewust ?( beetje spelen met de tegenstrever ) of hebben

ze daags voordien een zware avond gehad? ( voor deze optie zijn ze dan misschien nog iets te jong ) dus opteren we voor optie 1.

Diegene die dan best een beetje alert is, is de doelman. In dit geval Pepijn die de eerste helft start.

Hij moet al, na exact 1 minuut in de voeten van een doorgebroken speler en doet dat prima. De eerste storm van RKVVO is dan wat gaan liggen,

het sein voor de D2 om op jacht te gaan naar het eerste doelpunt. Cody na vijf minuten met een eerste schot, voorlangs.

Twee minuten later is het prijs, Amar langs de lijn, goed overzicht houdend en passend op Robin en de 0-1 is een feit.

Cody trapt van op afstand iets later de 0-2 binnen. Op die manier is het toch wel makkelijk voetballen.

Pogingen van Armando op hoekschop, Baggio van op afstand en Jordan belanden op de vuisten van de doelman. Op een rommelige fase voor het doel

van RKVVO is Roland de laatste die zijn voet zet tegen de bal en het staat 0-3. Wedstrijd gespeeld? Blijkbaar niet, want één minuut later een afstandsschot

van de thuisploeg en de aansluitingstreffer staat op het (overzichtelijke) scorebord.

Hier put de thuisploeg weer wat moed uit, maar jammer genoeg voor hen, is het maar van korte duur. Het is de productieve Roland die de 1-4 scoort.

Net voor de rust nog een kans voor Roland maar nu is de goal net iets te klein, en zijn schot gaat naast.

Ruststand 1-4.

Na enkele weken blessureleed maakt Arne zijn opwachting terug in het team. En het doet hem blijkbaar deugt, aan de opwarming tijdens de rust te zien.

Hij kan toezien, samen met spelers, trainers en supporters hoe Cody na 28 seconden de 1-5 binnenschiet.

Ik dacht dat ik daarstraks iets had vermeld van een trage start? Wel, het was nu het tegenovergestelde. Alsof de spelers toen al wisten wat ik nu ging schrijven.

Ik kon nauwelijks bijhouden met mijn nota’s.

Direct na de 1-5, wordt er afgetrapt, bal naar voor, een verdedigend foutje en het staat plots 2-5. Aftrap PSV bal naar voor en Cody met de 2-6.

De balpen wordt warm in de hand, daar komt de 2-7. Deze wordt afgekeurd wegens buitenspel. Uitstel van executie want een paar seconden later is het toch zover.

Robin met een pegel. 2-7.

Huseyin knap tot bij Amar, pass op Justin en Justin scoort zijn tweede van de dag. 2-8.

Bij een hoekschop voor RKVVO staat Ruud op de juiste plaats om een derde treffer van de thuisploeg te weren.

Het slot van de wedstrijd is voor Amar die op de middellijn staat en na dat ik knipper met mijn ogen plots aan de tweede paal een bal binnenduwt.

Gelukkig voor hem staan er op een voetbalveld geen flitspalen.

Ook een vermelding voor Jordan die op het middenveld weer een puike prestatie neerzette.

Ach, als het goed loopt in een team, gaat het niveau van elke speler de hoogte in. Ik kan ze vandaag weer allemaal een dikke pluim geven en apart vermelden.

Het verslag zou meters lang kunnen worden.

Het zijn diegene die de wedstrijden van de D2 volgen, die weten waarover ik spreek.

Een team is een team, dat bestaat uit zestien spelers, en de één kan niet zonder de ander.