5-2
30 oktober, 00:00
MVV D2 logo

Het is weer vroeg dag voor de meeste spelers. Om 8.15 uur staat de bus klaar op de Herdgang om naar Maastricht te vertrekken. Voor Sem was de ochtend sowieso al niet goed begonnen, want deze had al een paar keer boven een emmer gehangen, maar kon toch mee naar het zuiden. Dat is mentaliteit. Om 10.30 uur fluit de scheids voor de aftrap en de wedstrijd kan beginnen. PSV kent een moeilijke openingsfase omdat MVV direct druk zet op de achterhoede en middenveld waardoor de opbouw direct verstoord wordt. De tegenstander is slim genoeg om te zien dat PSV telkens voor de opbouw kiest zodat hun aanvaller en middenvelders zich hier instellen. In de 5e minuut gaat het dan ook goed fout en komt MVV op een 1-0 voorsprong. Nadat vanuit de zijlijn het sein wordt gegeven om meer te gaan variëren en ook eens een diepere middenvelder in te spelen moet MVV keuzes gaan maken, waardoor er meer ruimte komt voor de opbouw. PSV komt dan ook na een minuut of 10 beter in de wedstrijd en geeft middels een combinatie via Davy en Arne een eerste waarschuwing af. De wedstrijd wordt nu gelijkwaardig en na een kwartier kan Arne de gelijkmaker binnenschieten naar goed “jaagwerk” van Greg. Echter de vreugde is van korte duur, want 2 minuten later komt MVV weer opsprong als een voorzet van de zijkant van dichtbij binnen wordt gewerkt. PSV gaat weer op zoek en 5 minuten voor tijd is er een goede voorzet van Niels die Greg inkopt, maar de keeper ligt in de weg. Zo wordt er de rust ingegaan met een 2-1 achterstand. In de 2e helft is er al direct een goede mogelijkheid voor Mo, maar zijn schot gaat net over. MVV heeft wat fysieke mannetjes bijgezet op het middenveld en neemt de wedstrijd weer in handen. Zo kunnen ze na een minuut of 10 in de 2e helft op een 3-1 voorsprong komen via hun spits. Een paar minuten later maken ze zelfs de 4-1 maar hier zat toch wel een geur van buitenspel die men op 100 meter afstand kon ruiken. Maar ook dat is voetbal en kan dus gebeuren. Toch kan PSV nog eenmaal terug in de wedstrijd komen. Met een uitstekende pass bedient Mo Greg die de keeper omspeelt en de bal in het lege doel schuift. Helaas 10 minuten voor tijd doet MVV de deur op slot door de 5-2 te scoren. 5 Minuten voor tijd kan Jay de score nog wat draaglijker maken, maar de keeper tikt zijn schot uit de benedenhoek. Zo blijft het 5-2 in het voordeel van de nr. 2 in de stand MVV en zijn we nog niet verlost van de hatelijke 0. Volgende week kunnen we ook weer de borst nat maken als koploper Fortuna op bezoek komt. Maar ja in zo’n wedstrijd kun je misschien ook voor een verrassing zorgen als een keer alles meezit.