FC Utrecht JO14-1 logo

2x
    Iggy Houben

Yaël Gil y Muinos

PSV begon sterk aan de wedstrijd en had in de beginfase al enkele mogelijkheden. Deze mogelijkheden werden echter niet goed uitgespeeld. In de achtste minuut had FC Utrecht de eerste kans, maar de bal ging voorlangs. Eén minuut later kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong. Na een bal door het centrum van de verdediging van PSV, omspeelde een speler van FC Utrecht de PSV-goalie en tikte de 0-1 binnen. Na deze openingstreffer nam FC Utrecht het heft in handen. PSV moest terug en de bezoekers kregen enkele kansen. Niek Schiks verrichtte in deze fase twee reddingen waardoor PSV in de wedstrijd bleef. In de laatste tien minuten van de eerste helft kwam PSV weer beter in de wedstrijd. PSV creëerde enkele mogelijkheden maar was in de afronding niet nauwkeurig genoeg. Met een 0-1 stand gingen beide teams dan ook de rust in.

PSV kwam de tweede helft goed uit de startblokken en binnen twee minuten was de stand weer gelijk. Een corner van Milan Govaers werd door Yaël Gil y Muinos ingekopt, 1-1. Tien minuten na rust kwam PSV op voorsprong. Nadat een corner van FC Utrecht was afgeslagen kwam de bal bij Iggy Houben, hij omspeelde de verdediger van FC Utrecht en schoot de bal in de verre hoek binnen, 2-1. FC Utrecht ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en kreeg diverse mogelijkheden. In de 56e minuut kregen de bezoekers een goede kans op de gelijkmaker, maar de PSV-goalie redde de inzet. PSV nam daarna weer het initiatief en in de 63e minuut gooide PSV de wedstrijd definitief op slot. Milan Govaers bracht Iggy Houben met een mooie pass in stelling. Hij omspeelde wederom de verdediger en schoot de 3-1 binnen. PSV kreeg in blessuretijd nog enkele kansen maar er werd niet meer gescoord. De eindstand was dan ook 3-1.

Opstelling: Niek Schiks, Seb Loeffen (34’ Sven Simons/66’ Matteo Dams), Luc Netten, Yaël Gil y Muinos, Julian Kuijpers, Livano Comenencia, Shi-jon Martina, Milan Govaers, Iggy Houben, Chahid el Allachi, Jaivy Lourens (40’ Jesper Uneken).