0-1
30 september, 12:30
FC Twente JO15-1 logo

2. Wedstrijdverslag

Op de laatste Septemberdag trad PSV O15 in Hengelo aan tegen laagvlieger FC Twente. Met één punt uit de drie voorgaande, zware wedstrijden bivakkeren de Tukkers in de onderste regionen. PSV daarentegen behaalde zeven punten uit drie wedstrijden en stond daarmee gedeeld tweede. Omdat koploper Feyenoord eerder deze week in Utrecht verloor van de plaatselijke FC kon de Eindhovense ploeg bij winst (gedeeld) koploper worden.

Onder loodzware omstandigheden, hevige regenval gedurende de hele wedstrijd en een slecht (kunstgras)veld, probeerden beide teams er het beste van te maken. Goed voetbal spelen was onder deze omstandigheden onmogelijk. Het duurde dan ook even voordat het eerste wapenfeit te noteren viel: een afstandsschot van Twente in de elfde minuut was een simpele prooi voor doelman Aron van Lare. Nadat PSV uit twee mogelijkheden niet wist te scoren, kwam het in de 24e minuut toch op voorsprong. Na goed druk zetten belandde de bal bij Milan van de Riet die met links de bal van buiten de zestien binnenschoot: 0-1. Een minuut later werd het zelfs bijna 0-2 toen na een goed en vlot lopende aanval de bal uiteindelijk door Mylian Jimenez net overgeschoten werd. Vlak voor rust kreeg PSV nog een grote kans nadat het wederom de Twentse opbouw in een vroeg stadium wist te storen. Maar helaas kwam Martijn Zuijderwijk niet tot scoren.

Na rust was Martijn wederom dicht bij een tweede Eindhovense treffer, maar dit keer ging zijn schot net naast. Dezelfde speler zag in de 49e minuut zijn schot nog net door de keeper getoucheerd worden waarna deze weliswaar onder de doelman doorschoot, maar door een Twentse verdediger ruim voor de lijn nog werd weggetrapt. Nadat na een flipperkast- aanval de bal nog een keer uit de Twente doelmond gewerkt werd, en de thuisploeg een vrije trap op de rand van het strafschopgebied onbenut liet, floot de goed leidende scheidsrechter af. Een zwaarbevochten, maar terechte overwinning kon genoteerd worden. Volgende week volgt de uitwedstrijd bij ADO Den Haag.

Opstelling: Aron van Lare (c); D'Leanu Arts, Nawaaz Landfeld, Jesse Giebels, Deveron Fonville; Dylan Hopman, Mylian Jimenez, Mohamed Nassoh (60' Cel Teunen); Martijn Zuijderwijk (69' Milan Vossen), Milan van de Riet, Jasper Huijzer (36' Dyon Dorenbosch).