ADO Den Haag, HFC JO16-1 logo

Naïm Matoug
  2. Wedstrijdverslag

Moeizame remise O16

Niet voor het eerst deze competitie troffen PSV en ADO Den Haag elkaar. PSV heeft het traditioneel lastig tegen deze tegenstander en nog maar een paar weken geleden moest het nog een nederlaag incasseren in Den Haag. Op De Herdgang maakt de ploeg het de O16 opnieuw lastig en wist het een gelijkspel af te dwingen.

Hoewel PSV na alle eerdere onderlinge partijen wel wist hoe het de gasten moest bestrijden, leidde dat in de eerste helft niet tot een boeiend schouwspel met fraai uitgespeelde goals. Er werd de eerste helft door beide teams helemaal niet gescoord, en het enige waar van viel te genieten was het zonnetje dat boven de Herdgang stond.

De tweede helft en dan met name in de slotfase ontstond een wat opener spelbeeld. PSV begon sterk na de rust, althans daar leek het aanvankelijk op. Na een paar minuten spelen belandde een corner van Naïm van rechts voor de voeten van Jaivy die de bal gedecideerd binnenschoot. De scheidsrechter keurde de goal echter af vanwege buitenspel. Nauwelijks van die teleurstelling bekomen moest PSV nog een keer een tegenslag verwerken. Slechts enkele minuten na de afgekeurde goal ging linksback Nawaaz op avontuur maar rond de middenlijn leed hij balverlies, waarna ADO snel omschakelde. De rechterspits dook het gat achter de PSV'er in en lag de bal vervolgens breed op de nummer negen die vogelvrij voor keeper Kjell opdook en de hoek kon uitkiezen: 0-1. Met die stand brachten de trainers met nog een half uur op de klok een extra aanvaller voor een verdediger. En invaller Mo stond uiteindelijk ook aan de basis van de gelijkmaker die PSV tien minuten voor het einde toch nog wist binnen te schieten. Mo bracht van de rechterkant de bal het strafschopgebied binnen, die door Jasper werd doorgekopt en door de vrijstaande Naïm werd aangenomen en direct in de linker kruising werd binnengeschoten: 1-1.

Felicitaties aan hoofdtrainer Adil, die zaterdag examen wedstrijd coaching deed voor de trainersopleiding UEFA A, en daarvoor slaagde!

PSV O16 speelt de eerstvolgende competitiewedstrijd op zondag 5 mei a.s. (u leest het goed) om 14.30 uur uit tegen De Graafschap.

Kjell Peersman, Seb Loeffen, Jesse Giebels, Matteo Dams, Nawaaz Landfeld (51/Mo Nassoh), Dylan Hopman, Naïm Matoug, Mylian Jimenez, Jaivy Lourens (47/Jasper Huijzer), Milan van de Riet, Ilyas Bougafer.