Nigel Thomas

Fotoverslag

Bekijk hier het fotoverslag met foto's van Paula Lenting.

PSV pakt punt in extremis

Zaterdag stond de mooie uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. De ploeg van Dirk Kuyt moest winnen om nog aanspraak te kunnen maken op de titel en de jongens uit Eindhoven wilden zich weer herpakken na de iets mindere periode. PSV begon goed aan de wedstrijd, in de negende minuut werd Damian Timan op de rand van het zestienmetergebied gevloerd. Er volgde een vrije trap en met dit buitenkansje wist Nigel Thomas wel raad. Hij krulde de bal prachtig om de muur in het doel: 0-1. Met deze voorsprong kreeg PSV nog een aantal kleine mogelijkheden. Feyenoord zat ook niet stil en creerde ook een paar kansjes. In de 31e minuut ging een volley na een voorzet maar net langs het doel. Toch hield PSV de voorsprong niet vast voor de rust. Een lage schuiver in de 36e minuut liet Kyan van Dorp kansloos. Met een 1-1 stand gingen we dan ook rusten.

De tweede helft begon Feyenoord sterker dan de jongens uit Eindhoven. Dat resulteerde dan ook in een 2-1 voorsprong in de 54e minuut door Wouter Burger. De jongens van Ruud van Nistelrooy rechtte na deze tegenslag de rug met veel strijd en goed voetbal. Een vrije trap van Thomas ging in de 63e maar net naast. Een korte corner in de 85e minuut bij Dennis Vos terecht. De verdediger vergat echter te scoren, omdat hij twijfelde over de manier van schieten. In de 86e minuut lag Timan de bal klaar voor Madueke, deze schoot hoog over en de tijd begon te dringen. De wedstrijd leek op zijn eind te lopen en in de 93e minuut kreeg Feyenoord een vrije trap op twintig meter van het doel. Nadat een Feyenoord-speler in de handen schoot van doelman Van Dorp, hervatte hij snel het spel en kwam de bal via een aantal schijven bij Madueke terecht. Deze versnelde langs zijn tegenstander en werd neergehaald in het strafschopgebied, strafschop PSV! Madueke ging zelf achter de bal staan en maakte zo de verdiende gelijkmaker. Een punt voor PSV O19 en hopelijk is de weg omhoog weer ingeslagen.

De eerstvolgende wedstijd is op zaterdag 6 april om 14.00 uur tegen Vitesse O19.