2x
    Jesper Uneken

Jason van Duiven

Doelpuntrijk duel in Utrecht

In de achtste speelronde stond voor PSV O15 de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. En met Utrecht troffen de Eindhovenaren meteen de angstgegner van dit seizoen. In de vorige drie edities scoorde PSV iedere keer tweemaal, maar kon het geen enkel duel in de volle drie punten omzetten. Tweemaal volgden er namelijk een 2-2 gelijkspel en eenmaal bleven de punten in Utrecht (3-2). Doelpuntrijke wedstrijden dus. Zal dat ook vandaag zijn?

De nummers drie (Utrecht met twaalf punten uit zeven wedstrijden) en twee (PSV met dertien uit zeven) trapten onder heerlijk voorjaarsweer af. Het eerste kwartier vielen, ondanks goed veldspel, geen kansen te noteren. PSV was aan de bal sterker terwijl Utrecht probeerde de razendsnelle rechtsbuiten in stelling te brengen. Dit laatste lukte de thuisploeg in de zeventiende minuut toen het profiteerde van ongelukkig balverlies ter hoogte van de middenlijn. De Utrechtse buitenspeler rondde het vervolgens heel fraai af door van afstand de bal hard binnen te schieten: 1-0. PSV kwam al snel langszij want in de 24e minuut bezorgde Ruben van Bommel de bal bij Jesper Uneken die in een bos van spelers de bal knap vrijmaakte en hard binnenschoot. Een paar minuten later kwamen de gasten bijna op voorsprong: Milan Govaers stuurde Isaac Babadi diep en die had de 1-2 op zijn schoen, maar helaas kon de keeper op het laatste moment redding brengen waardoor hij voorkwam dat PSV voor de eerste keer dit seizoen tegen Utrecht op voorsprong kwam. Nadat Niek Schiks een keer redding bracht, kwam Utrecht voor rust wederom op voorsprong. En wederom was het de snelle buitenspeler die teveel ruimte kreeg en de 2-1 scoorde. PSV had voor het rustsignaal weer langszij kunnen komen toen Lars Putters met een heerlijke opening Ruben vrij voor de goal zette. Zijn schuiver ging echter via de binnenkant van de paal weer het veld in.

Na rust startte PSV goed. Een kopbal van Jason van Duiven ging net over. Maar na drie minuten spelen lag ook ineens de derde goal van Utrecht in het netje toen de buitenspeler profiteerde van balverlies op de middenlijn. Een minuut later had Lars de aansluitingstreffer op zijn voet, maar zijn lob over de uitlopende keeper ging niet hoog genoeg. In de 43e minuut counterde Utrecht naar een beslissende 4-1 voorsprong. Zo ging de thuisploeg wel heel efficiënt om met hun kansen. Twee minuten later kwam PSV weer wat dichterbij toen Koen Jansen met een voorzet Jason bereikte die de bal vervolgens in de linkerhoek schoof. PSV rechtte de rug nog een keer en kreeg kansjes op de 4-3. En die kwam er ook nog! Nadat Lars de bal hoog in de zestien pompte, belandde deze via Livano Comenencia voor de voeten van Jesper die zich niet bedacht en meteen de bal binnenschoot. Verder kwam het helaas niet, waardoor PSV er weer niet in slaagde de volle buit te pakken tegen FC Utrecht. Het veldspel was prima, de intenties waren goed, maar helaas leverde dat alles geen drie punten op dit keer.

Komende woensdag speelt de O15 de kwartfinale in de beker in Amsterdam tegen Ajax, waarna zaterdag de thuiswedstrijd tegen Heerenveen volgt.

Niek Schiks, Livano Comenencia, Milan Govaers, Yaël Gil y Muinos, Koen Jansen (55/Tim van den Heuvel), Lars Putters, Sven Simons (59/Luc Netten), lsaac Babadi, Ruben van Bommel (41/Iggy Houben), Jesper Uneken, Jason van Duiven.

Gele kaarten: Luc Netten en Jesper Uneken