4-3
29 november, 00:00
PSV O19 logo
Vitesse O19 logo

Vandaag stond de wedstrijd tegen het laag geklasseerde Vitesse op het programma. Voor ons waren de 3 punten een prioriteit om de aansluiting bij de top 3 te behouden. De mannen wisten dus wat ze moesten doen hier thuis op de Herdgang. De eerste 25 minuten lijken we nog niet erg wakker te zijn. Een bal van achteruit wordt achter onze verdediging gelegd en afgemaakt door de spits van Vitesse 0-1. Het lijkt er op dat deze achterstand onze mannen wakker heeft geschud. Een mooie aanval over de rechterflank levert uiteindelijk een hoekschop op. Kenneth legt de bal prachtig op het hoofd van Suently die vervolgens snoeihard de bal in de touwen kopt 1-1. De wedstrijd golft vervolgens op en neer. Door het knullig wegwerken van de bal vlak voor rust komen de bezoekers weer op voorsprong 1-2. Een slechter moment hadden we ons niet kunnen wensen. Na de rust kwamen we in het begin goed weg met een open kans voor Vitesse. In de 52e minuut werd Kenneth neer gehaald net buiten het zestienmeter gebied. Dit was een mooi plaatsje voor Philippe en ja hoor, hij draait de bal laag in de lange hoek 2-2. Nog geen 5 minuten later verschijnt de 3-2 al op het scorebord een lange bal van Philippe op Arnaut die de bal controleert en vervolgens Berden alleen voor de keeper zet, hij faalt niet en schuift de bal in het netje. Vervolgens gaat het spel op en neer. In de 68e minuut krijgt Vitesse een vrije trap ook randje zestien, ook zij scoren 3-3. Het spel blijft op en neer gaan en Yannick redt ons tot 2 keer toe. Zoals gezegd moesten de 3 punten op de Herdgang blijven. Dit lukt dan gelukkig ook in de 83e minuut. Taoufiq scoort de verlossende 4-3, de grensrechter appelleerde voor buitenspel maar de scheidsrechter liet gelukkig doorspelen. Er volgen nog 2 goede kansen op de 5-3 voor ons maar Dani en Taoufiq krijgen de bal er helaas allebei niet in. Maar dat mag de feestvreugde niet verpesten. De 3 punten blijven in Eindhoven. Nu op naar volgende week tegen FC Groningen.