29 november, 00:00
PSV O17 logo
SC Heerenveen O17 logo

Afgelopen zaterdag speelde PSV O.17 de thuiswedstrijd tegen Heerenveen O.17.
    PSV begon agressief aan de wedstrijd en zette de tegenstander direct onder druk.
    Dit resulteerde in een vroege voorsprong voor PSV. In de 2e min. kon Mathias Bonde op aangeven van Joey Konings vrij voor de keeper de 1-0 binnenschieten.
    Na 25 minuten spelen moet PSV met 10 spelers verder. De scheidsrechter gaf tot ieders verbazing Mathias Bonde een rode kaart.
    Heerenveen heeft in de resterende speeltijd tot aan de rust het meeste balbezit maar weet geen kansen te creëren.
    PSV weet zelfs de voorsprong te verdubbelen. Na een snelle tegenaanval kan Matthias Verreth met de bal richting het doel van Heerenveen. Hij is niet zelfzuchtig maar geeft de bal perfect voor op Joey Konings, die de bal direct binnenschiet.
    Ruststand 0-2
    In de 2e helft is PSV de betere ploeg. Door het sterke spel van PSV is het niet te merken dat PSV met een speler minder speelt.
    In de 55e min. scoort Joey Konings zijn 2e van de wedstrijd 3-0.
    PSV vergeet in deze fase verder uit te lopen. Er worden de mooiste kansen om zeep geholpen.
    Een kwartier voor het einde van de wedstrijd mag Heerenveen in het doelgebied een indirecte vrije trap nemen. Via een been van een PSV-speler gaat de bal in het doel.
    In de resterende tijd komt de overwinning niet meer in gevaar.