29 november, 00:00
PSV O12 logo
Fortuna Sittard O12 logo

Kevin Hofland, boegbeeld van Fortuna Sittard is de trainer van PSV O12. Maradonny, spits van Fortuna Sittard loopt stage bij PSV O12. De verwende jongens van PSV kunnen najaarskampioen worden vandaag dus zullen wel zenuwachtig zijn. De spelers van PSV kunnen heel goed voetballen, dus wij mogen ze dat niet laten doen wij moeten er bovenop zitten.
    Dit zullen ongetwijfeld woorden of zinnen zijn die de trainer van Fortuna Sittard heeft gebruikt in zijn wedstrijdbespreking. Er zijn bij deze wedstrijd zoveel elementen voor de trainer van Fortuna Sittard om zijn jongens te motiveren, dat je op voorhand al weet dat het een hele zware wedstrijd gaat worden voor PSV O12. Maar in de opleiding van PSV moet je leren om te gaan met de druk die het spelen om de 1e plaats met zich meebrengt. Dus wederom heel veel leermomenten vandaag.
    Bij aanvang van de wedstrijd was het de spelers van PSV duidelijk dat er gescoord moest worden, Feyenoord stond op een gelijk aantal punten, alleen PSV had een beter doelsaldo van plus 7. Feyenoord thuis spelend tegen Roda Jc zou er dus ook alles aan gaan doen om zoveel mogelijk te scoren en het doelsaldo zo proberen te verkleinen en er eventueel overheen te gaan. Vanaf de aftrap van de wedstrijd was het duidelijk dat PSV over meer kwaliteiten beschikte als de gasten uit Limburg, alleen moet dat dan nog wel omgezet worden in doelpunten. Het duurde tot de 9e minuut voordat PSV gevaarlijk werd, D’Leanu probeerde het met een afstandsschot, de bal ging wel richting de kruising, maar helaas aan de verkeerde kant van het doel. 2 Minuten later was het Martijn die de paal wist te raken, kansje bleven er komen maar of ze waren net niet zuiver genoeg, of de voortreffelijk keepende keeper stond in de weg. In de laatste minuut van de 1e helft leek het verdiende doelpunt dan toch nog te komen, Mylian probeerde het met een mooie boogbal maar ook hier wist de keeper fantastisch te redden. De ruststand was dan ook 0-0. De trainer gaf dan ook duidelijk aan in de rust niet tevreden te zijn met het vertoonde spel, door meer samen te gaan spelen een hogere balsnelheid meer felheid, dat waren de ingrediënten die nodig waren in de 2e helft.

In de 35e minuut kwam dan eindelijk de openingstreffer, Mats die met een goede voorzet de bal in de 16 bracht op de voeten van Martijn die op zijn beurt de bal keurig voor het doel langs speelde, nu was het voor Joep een koud kunstje om de bal binnen te tikken. 1-0. Kansjes op het uitbreiden van de score waren er wel maar nog steeds wilde de bal er niet in. Jesse had een grote kans bij de2e paal maar ook deze bal net langs de paal aan de verkeerde kant van het doel. Zo bleef er dus altijd een risico dat Fortuna met 1 uitval de aansluittreffer zou kunnen maken. In de 62e minuut reageerde Joris goed op een verkeerde terugspeelbal van Fortuna, wel was er nog een tikje tegen de bal nodig van Joey om de bal binnen te tikken 2-0. Nog steeds probeerde PSV om meer te scoren maar de bal wilde er niet in. In de 56 minuut was het Dylan die de score toch nog verder liet oplopen, met een mooie lop liet hij de keeper van Fortuna kansloos.3-0 was dan ook de eindstand. Niet de beste wedstrijd van de jongens van PSV vandaag maar als teamprestatie een knappe wedstrijd. Nu was het afwachten wat Feyenoord had gedaan, er waren geruchten dat Feyenoord met 12-0 had gewonnen (bedankt Donny), dus gingen de spelers teleurgesteld naar binnen. Eenmaal binnen bleek dat Feyenoord maar met 4-2 gewonnen had en kon toch nog een feestje los gaan. Jammer dat dit niet op het veld bekend was geworden zodat de spelers hun trouwe supporters hadden kunnen bedanken. Maar dit bedankje van de spelers houden jullie zeker te goed. Met een glijbaan van shampoo door het kleedlokaal heen is het door de spelers goed gevierd.

Dit was dan de eerste helft van de reeks, we hebben daarin een wisselend PSV gezien, goede wedstrijden, mindere wedstrijden, wedstrijden met veel passie en strijd en wedstrijden waarin de passie en strijd ver te zoeken waren. Maar ik denk dat je ook niet mag verwachten op deze leeftijd dat het elke week top is. De spelers moeten er nog mee leren omgaan dat de meeste tegenstanders 200% gemotiveerd zijn om tegen PSV te winnen. Maar als je kijkt naar waar de spelers nu staan ten opzichte van het begin van de competitie is er een duidelijk stijgende lijn zichtbaar, en dat is het toch waar het om draait in de opleiding van PSV. Na de winterstop komt er een nieuwe uitdaging voor de Boys, spelen tegen de beste teams uit heel Nederland in hun eigen leeftijdscategorie met het kampioenschap van Nederland als beloning. Verdere reizen, elke wedstrijd volop weerstand iets mooiers is er toch niet.
    Namens de spelers en staf wil ik de trouwe aanhang bedanken voor hun positieve steun in de najaar reeks, en we verwachten (weten het zeker) dat jullie er na de winterstop weer zijn om de boys te steunen. En natuurlijk ook voor de boys PROFICIAT jullie zijn de verdiende kampioen en geniet daar van, en bereid je goed voor op een mooie maar zware competitie.
    En iedereen natuurlijk fijne feestdagen, van de spelers en staf PSV O12.