29 november, 00:00
Wilhelmina Boys F1 logo
PSV F1 logo

Wilhelmina Boys dwingt PSV tot het uiterste

Na de afgelasting van vorige week kon PSV F1 vandaag opnieuw kampioen worden. Wel diende er dan afgerekend te worden met de Wilhelmina Boys (WB) uit Best. Niet de geringste opponent want WB is de enige concurrent voor de titel. In de thuiswedstrijd (4-0) was PSV al gewaarschuwd door deze tegenstander.
    Het was WB die het sterkst uit de startblokken tevoorschijn kwam. PSV werd zowaar achteruit gedwongen maar uit de eerste de beste vlijmscherpe counter was het toch Arne die de 0-1 liet aantekenen.
    Wie dacht dat de treffer bevrijdend werkte kwam bedrogen uit. PSV dacht het wel even te gaan maken, maar daar dacht WB duidelijk anders over. Zoveel sterke tegenstand, dat is even andere koek. Normaal gesproken volstaat de 3e versnelling, maar WB was duidelijk van een ander kaliber en dwong PSV tot het geven van het maximale. Dit alles met de spanning van een kampioenswedstrijd (voor veel spelers de eerste keer) en U kunt nagaan dat er een pakkende wedstrijd ontstond.
    Halverwege de eerste helft werd aarzelend optreden in de verdediging door WB genadeloos afgestraft. Merijn wist de eerste inzet nog te keren maar een WB speler was alert in de rebound. Toen even later een vrije trap snoeihard langs in het doel verdween stond PSV zowaar op een 2-1 achterstand.
    Met deze stand brak de rust aan. Zou het spandoek dan voor niks zijn gemaakt, en wat te denken van die enorme feesttaart? En al die ouders, opa's, oma's, broertjes en zusjes. Zouden die voor niks zijn gekomen?
    Trainer Bastiaan nam zoals altijd zijn manschappen apart en was duidelijk met de opdracht voor de tweede helft: "Laat zien wat je allemaal in huis hebt, en laat zien dat je een echte PSV-er bent".
    Gelukkig voor de grote PSV-aanhang werd dit zeer goed opgepikt. In het begin van de tweede helft wist men de 2-1 achterstand met flitsend en agressief spel snel om te buigen naar een 2-6 voorsprong. Het is dat met name Joop en Davy het geluk niet mee hadden, anders was ook hun tomeloze inzet met een doelpunt bekroond.
    Met deze ruime voorsprong verdween ook de concentratie en hiervan wist WB andermaal gebruik te maken. Veel verder dan nog 2 tegendoelpunten liet men het echter niet komen. Met de 4-6 stand op de borden wist PSV het hoogtepunt tot het laatst te bewaren. Via een snoekduik scoorde Arne op fabuleuze wijze de 4-7 eindstand.
    Na het laatste eindsignaal vlogen de jongens elkaar in de armen en werd het kampioenschap luidkeels gevierd.
    De spanning van een werkelijke topwedstrijd (met dank aan WB) kwam er volledig uit.
    Hierna volgde de hoogtepunten elkaar in snel tempo op. Bloemen voor de trainers, een toespraak vanuit PSV, een heuse kampioensschaal, champagne, met de kleren onder de douche, met z'n allen in één busje terug, de ontvangst met veel toeters in de PSV-kantine, de feesttaart, de kampioensmok en kampioensschalen en uiteindelijk de overheerlijke frietjes.

Vandaag hebben we weer met volle teugen genoten van dit hechte team. De wedstrijd was een zeer goede les voor de 2e seizoenshelft, alwaar de tegenstand (E-pupillen) minimaal gelijkwaardig als vandaag zal worden.
    Maar het is Bastiaan wel toevertrouwd om de jongens hiervoor klaar te stomen.
    Als de eerder afgelaste wedstrijd tegen Nuenen alsnog doorgaat, kan men tevens nog op jacht naar de 100-doelpunten grens.

Doelpunten: Arne (2), Joey, Tijn, Brent en Gregory (2)

De PSV F1 kampioenen zijn: Kyan, Merijn, Bryan, Tijn, Joey, Gregory, Brent, Arne, Joop, Davy en Sem