Iggy Houben
  4. Doelpunt

5. Wedstrijdverslag

PSV O17 wint bekerkraker bij Feyenoord

PSV onder 17 heeft zich weten te plaatsen voor de achtste finale van de beker. Dat deed het door zich te ontdoen van, de koploper in de competitie, Feyenoord door de Rotterdammers in eigen huis met 3-4 het nakijken te geven.

Na 22 minuten wist PSV de openingstreffer te maken na een mooie dubbele combinatie tussen Dylan Hopman en Naïm Matoug, waarbij Hopman de bal mooi binnentikte. Toch kon PSV niet lang genieten van de voorsprong. Een kleine vijf minuten later kwam Feyenoord op gelijke hoogte door een soepele aanval over links. 1-1 was tevens de ruststand.

Feyenoord kwam een stuk beter uit de kleedkamer dan de Eindhovenaren, wat resulteerde in een 2-1 voorsprong voor de Rotterdammers. Na een hoekschop kon de bal bij de tweede paal zo worden binnengelopen. Pas daarna ging de Eindhovense machine weer lopen. In de 58e minuut zorgde Ilyas Bougafer voor de gelijkmaker na een voorzet dan D’Leanu Arts die voor het doel bleef hangen. Amper twee minuten later nam PSV de leiding in handen na een doelpunt van Iggy Houben, nadat Milan van de Riet de bal perfect voor hem klaarlegde. Daarmee was de pret nog niet over. In minuut 66 zorgde diezelfde Van de Riet voor de 2-4 door de bal simpel binnen te tikken na terugleggen van Fedde Leysen. Tot minuut 83 was er verder weinig aan de hand, totdat de scheidsrechter floot voor een strafschop na een vermeende handsbal. Maar, niet getreurd, Aron van Lare liet zien hoe een doelman een strafschop hoort te stoppen. Resoluut keerde hij de bal van de lijn, waardoor de stand 2-4 bleef. In minuut 93 bracht Feyenoord de spanning wat terug door uit de kluts de 3-4 binnen te schieten, maar dichterbij kwamen de Rotterdammers niet.

Zo mocht PSV een verdiende overwinning mee naar Eindhoven nemen en heeft het team zich geplaatst voor de achtste finale. Zaterdag wacht de competitie weer, dan speelt PSV tegen AZ op de Herdgang, aanvang 14.00 uur.