Willem II / RKC C2 - PSV C2

  1. zaterdag 29 oktober 00:00

    De Uitslag


  2. PSV C2 boekte zaterdag in Tilburg een zwaarbevochten, maar uitermate nuttige overwinning. Door de drie punten behoudt het team van Twan Scheepers de aansluiting met de nummer twee Sparta en koploper Feyenoord. Komende zaterdag wacht op de Herdgang Sparta. Bij winst neemt PSV de tweede plaats over van de Spartanen.
    PSV leek zaterdag af te stevenen op een makkelijke overwinning. Het eerste kwartier was het éénrichtingsverkeer naar het doel van Willem II/ RKC. Grote kansen waren er ook (o.a. bal op de paal); uiteindelijk kwam PSV door een fraaie kopbal en benutte penalty op 0-2. Richting de rust liet PSV de touwtjes een beetje vieren en kreeg Willem II/ RKC meer en meer de kans om er uit te komen. Dat resulteerde vlak voor rust in een net onder de lat ingeschoten vrije trap. Rust 1-2.
    Na de pauze kon PSV maar spaarzaam het hoge baltempo van de eerste helft weer oppikken. Willem II rook mogelijkheden en kwam soms gevaarlijk dicht in de buurt van het PSV-doel. Aan de andere kant waren uitbraken van PSV ook kansrijk. PSV hield vlak voor tijd de adem nog even in toen een aanvaller van Willem II/ RKC in het strafschopgebied werd neergelegd. Een penalty lag voor de hand, maar werd niet gegeven. Bij de 1-2 bleef het. Geen zeer hoogstaande wedstrijd (behoudens het eerste kwartier), wel veel strijd, spanning en passie. En dat is ook wat waard.