1-3
29 oktober, 00:00
FC Den Bosch A1 logo
PSV A1 logo

De ene zaterdag is de andere niet en de ene uitwedstrijd is de andere uitwedstrijd niet. Heerlijk voetbalweer. En een tegenstander die als nieuweling in de eredivisie speelt. Dus oppassen. We beginnen geconcentreerd aan de wedstrijd (het is wel eens anders gegaan) en krijgen na 4 minuten een goede kans via Anthony maar zijn kopbal spat op de lat uiteen. Dan is het een gezapig potje voetbal waarbij wij de toch wel bovenliggende partij zijn en Fc Den Bosch niet al te vaak op onze helft verschijnt. Na 19 minuten een goede Aktie van Elvio maar de keeper stopt de bal. Maar we komen steeds beter in ons spel en het duurt dan ook niet lang of in de 24 minuut is het Mohamed Rayhi die een mooie solo afrond met een hard schot en de stand op 0 – 1 brengt. Aan de aktie die hieraan vooraf ging was zelfs onze fysio bij betrokken door de bal in de stijl van een zweedse ballenjongen weer snel in het spel te brengen. (De rondleiding in het hotel zal hij later nog krijgen) Door de druk steeds meer op te voeren kan het ook niet uitblijven of er moeten meer goals vallen. En dus roepen we Tufan op bij het nemen van een vrije trap om voor de vierde maal dit seizoen de bal werkelijk magistraal over de muur in de kruising, buiten bereik van de keeper, te knallen. Een wereldgoal. En de ruststand is dan ook 0 – 2.
    Na de rust moeten we toch op onze hoede zijn omdat de tegenstander nog steeds een kansje ruikt bij deze stand (de trainer kan het in de kleedkamer zo veel mooier zeggen) en we beginnen dan ook scherp aan het tweede deel. En na precies vier minuten in de tweede helft is het een schitterende pass van Menno die ook subliem door Thomas wordt aangenomen en hij tikt beheerst de 0 – 3 tegen het netje. De tegenstander is nu echt rijp om definitief verslagen te worden maar een kans op een volgende goal wordt helaas niet benut want de keeper weet de toegekende strafschop goed te stoppen. (Wel raakt hij bij deze redding geblesseerd en moet even later uitvallen). De wedstrijd loopt zachtjes naar het einde toe maar Fc Den Bosch weet vlak voor tijd toch nog uit een strafschop de 1 – 3 te scoren en kan even later de goed leidende scheids de wedstrijd affluiten.
    Door deze uitslag en de andere uitslagen op de andere velden doen we weer volledig mee om de bovenste plek.
    Dan nog even veel beterschap toewensen aan Burak die toch wel op heel vervelende manier een vrij zware blessure heeft opgelopen. Burak veel sterkte en hopelijk tot snel weer op de Herdgang.
    En zo zie je maar dat na het dalletje van vorige week we vandaag de klim omhoog weer zijn begonnen en klopt het weer dat je zonder dalen niet kunt genieten van de pieken.