Ajax AFC JO13-1 logo

Samuel Gomez van Hoogen

Nicolas Verkooijen

PSV O13 kan goede start niet omzetten in resultaat

In de derde competitiewedstrijd van het seizoen is PSV O13 tegen de eerste nederlaag aangelopen. Na een goede start verloor de ploeg in de laatste minuut van tegenstander Ajax. De nederlaag was onnodig, aangezien er zeker meer in had gezeten voor de Eindhovenaren.

PSV begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam in de vierde minuut op voorsprong. Spits Eus Waayers zette goed druk op de Ajax-doelman, waardoor de keeper de bal niet weg kreeg en bij Nicolas Verkooijen bezorgde. Vanuit een moeilijke hoek - Nicolas stond bijna op de achterlijn - wist hij toch het doel te vinden, waardoor de Belg zijn ploeg op een vroege 1-0 voorsprong zette. Een kwartier later werd het zelfs 2-0 voor PSV: Raf van de Riet mocht aanleggen voor een vrije trap en vond het hoofd van Samuel Gomez. De middenvelder was eerder bij de bal dan de Ajax-keeper, waardoor hij rustig binnen kon knikken.

Ondanks de 2-0 voorsprong wist Ajax ook enkele kansen te creƫren in de eerste dertig minuten. Zo miste de Amsterdamse nummer 10 voor een leeg doel en was doelman Daan van de Brande een aantal keer attent op een lange bal. Toch incasseerde PSV in de laatste minuut van de eerste helft nog een tegendoelpunt. Na een diepe bal kon PSV de bal achterin niet wegkrijgen, waardoor de spits van Ajax nog tegen kon scoren. Vlak na dit doelpunt klonk het rustsignaal, waardoor beide ploegen met een 2-1 tussenstand de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft was het Ajax dat het spel maakte. De Amsterdammers drukten PSV terug en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel ook, een kwartier voor tijd. Nadat de spits van Ajax de bal veroverde, mocht hij zomaar doorlopen richting het Eindhovense zestienmetergebied. Met een hard schot wist hij keeper Daan te verschalken, waardoor de bordjes weer in evenwicht stonden. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 2-3 voor Ajax: vanaf de rand van het strafschopgebied wist een speler van de Amsterdammers een vrije trap binnen te schieten.

Een onnodige nederlaag dus voor PSV, wat een 2-0 voorsprong en een goed niveau in de eerste helft helaas niet vast kon houden. Volgende week volgt er een herkansing in een topduel, als de ploeg van Hidde van Boven op bezoek gaat bij Feyenoord.