Sekou Sidibe
  4. Doelpunt

Yorbe Vertessen
  5. Wedstrijdverslag

Na het verlies van afgelopen dinsdag tegen Ajax, stond zaterdag de wedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma.

PSV begon goed aan de wedstrijd, hetgeen resulteerde in een aantal kansen. In de 16e minuut was het Sekou Sidibe die net voorlangs schoot. Een paar daaropvolgende voorzetten zijn net te hard voor PSV-spits Yorbe Vertessen. In de 30e minuut is het dan eindelijk wel raak. Een mooie aanval, opgezet door Mohamed Ihattaren en Sidibe, komt bij Nigel Thomas terecht die bij de tweede paal de verdiende 0-1 binnenschiet. Net voor rust is het Sidibe die dichtbij de 0-2 is, maar zijn schot spat uiteen op de lat. Zo gaan we rusten met een verdiende voorsprong.

In de tweede helft moet Van Nistelrooy al snel een wissel toepassen, omdat Thomas in de 52e minuut geblesseerd het veld moet verlaten. Zijn vervanger Oliver Horvath krijgt in de 57e minuut een aardige kans, alleen zijn schot gaat net voorlangs. De wedstrijd is zijn 58e minuten onderweg, als Vertessen alleen op de keeper afgaat en de bal breed legt op de meegelopen Sidibe. Deze schiet zonder problemen de 0-2 binnen. Na die goal is PSV het even kwijt en scoorde ADO in de 63e minuut de verdiende aansluitingstreffer: 1-2 . De thuisclub gaat daarna op jacht naar de gelijkmaker. Maar de verdediging van PSV geeft niets meer weg. In de 82e minuut wordt Horvarth diep gestuurd, oog in oog met de ADO-doelman schiet hij op de paal. Maar gelukkig kan hij er in de rebound toch 1-3 van maken. Na een goede voorbereidende actie van Gregory Kuisch in de 90e minuut, wordt het ook nog 1-4 door Vertessen. De PSV-spits werd goed aan gespeeld door Kuisch op de rand van de zestienmeter en kon zo de bal binnenschieten.

De volgende wedstrijd is woensdag 3 oktober. Dan spelen de jongens van Ruud van Nistelrooy tegen Internazionale voor de UEFA Youth League. Om 14.00 is dan de aftrap op de Herdgang.