5-1
29 september, 00:00
PSV C1 logo
Roda JC C1 logo

Na de prima uitoverwinning vorige week tegen Heerenveen voor de beker, stond vandaag de 4e competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander: het Kerkraadse Roda JC. Een ploeg die, in honkbaltermen “volle bak” stond. Oftewel: 1 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren. Zelfs hun doelsaldo was volledig in evenwicht met 5 voor en 5 tegen….
    De eerste minuten kabbelde de wedstrijd wat voort zonder dat echt grote kansen of mogelijkheden gecreëerd werden. PSV had vaker de bal, maar er was te weinig overleg in het team en de echte scherpte was er (nog) niet. Desondanks bracht PSV in vroeg in de wedstrijd de openingstreffer op het fictieve scorebord. Spits Matthias Verreth ging op kracht een paar tegenstanders voorbij aan de rechterkant en legde op tijd de bal breed op de meegelopen middenvelder Jaëll Hattu die simpel de 1-0 binnenschoot. Niet veel later bracht keeper Aäron van Engelen knap redding toen een Limburgse speler alleen voor hem opdook na een te korte terugspeelbal. Zes minuten voor tijd was het dan toch raak voor de gasten. Niet goed uitverdedigen leidde de 1-1 in. Nog voor rust zette PSV orde op zaken toen (wederom) Jaëll Hattu scoorde. Hij zette zelf de één-twee op met Karim Bannini en scoorde vanaf de achterlijn vanuit een bijna onmogelijke hoek de 2-1. Afgezien van een schot buitenkant paal van Lennerd Daneels en het uitvallen van spits Matthias (knietje in zijn rug), waren er geen hoogtepunten.
    Op het moment dat de 2e helft aanbrak, brak ook de hemel open: een fikse stortbui plensde omlaag. De spelers leken hier niet door uit lood geslagen. Want al meteen na de aftrap profiteerde Jaëll Hattu. Een aanval leek in eerste instantie te stranden op de kaats van de ingevallen Cody Gakpo, maar Jaëll zette druk op de Limburgse keeper die pardoes tegen de PSV-er opschoot. De bal ging loodrecht omhoog en Jaëll tikte deze vervolgens zeer koelbloedig over de verbouwereerde keeper om daarna koppend de bal in het lege doel te laten belanden: 3-1. En alweer zijn 6e competitietreffer van het seizoen!
    PSV had nu een voorsprong van 2 doelpunten en dat kwam het spel ten goede. Er kwam iets meer rust in het spel, en er werden meer duels gewonnen. De kans dat PSV zijn voorsprong zou uitbouwen was dan ook groter dan dat Roda de aansluitingstreffer zou scoren. Maar zoals ze bij rugby zo mooi zeggen: “de bal is rond” en je weet het dus maar nooit….
    Het was inderdaad PSV die het net weer als eerste vond. Ditmaal was het Danté Rigo die in de 51e minuut de stand naar 4-1 tilde toen hij een vrije trap van zo’n 20 meter zeer knap in de rechterbenedenhoek schoot. Zo zie je maar weer: “oefening baart kunst” want afgelopen week was door Danté veel getraind op het nemen van vrije trappen. Chapeau dat het dan meteen zijn vruchten afwerpt! PSV liet nog wat mogelijkheden liggen in deze 2e helft. Cody was tweemaal ongelukkig in zijn pogingen om te scoren en ook Ertem Bölükbas was dichtbij een treffer. Uiteindelijk werd het toch nog 5-1 toen Lennerd op rechts er weer eens van door ging en de bal bij de 2e paal legde waar de volledig vrijgelaten Karim eenvoudig kon scoren.
    Een ruime, verdiende overwinning vandaag waar niks op af te dingen viel. Volgende week uit bij Sparta proberen de lijn door te trekken.

Aäron van Engelen; Jordan Teze (44’ Ymanuel Hurkmans),Tom Scheepers ©, Lassane Faye, Ties van den Eijnde (44’ Kaan Tanriver); Danté Rigo, Roel van Linschoten (54’ Ertem Bölükbas), Jaëll Hattu; Lennerd Daneels, Matthias Verreth (34’ Cody Gakpo), Karim Bannani.

Gele kaart: Danté Rigo en een speler van Roda JC