29 september, 00:00
AZ A1 logo
PSV A1 logo

Lokatie: Sportcomplex 't Lood
    Als we aan scorebordjournalistiek zouden doen dan zouden we nu zeggen: de trein is vertrokken. Maar de trein is er nog niet. Na de prima wedstrijd van woensdag tegen Sporting en de wedstrijd van komende woensdag in Schotland tegen Celtic was er vandaag een busritje naar Alkmaar om het plaatselijke AZ te bestrijden. En dit is geen makkelijke prooi dat weten we nog van ons eigen tournooi in augustus. Tweemaal 1 – 0, een keer AZ en een keer voor PSV. We zijn gewaarschuwd. Het begin is fel van beide partijen maar er zijn nog geen echte grote kansen. Na verlies van balbezit op ons middenveld is de eerste grote kans voor AZ een feit. Verder zijn de gevaarlijke situaties voor onze goal vooral bij corners. Toch is een klein moment van onoplettendheid vlak voor de rust de oorzaak dat AZ een grote kans krijgt maar Riechedly weet de bal nog voor de lijn op zijn eigen onnavolgbare manier tegen te houden en uit te verdedigen. We gaan dus de rust in met de bekende brilstand 0 – 0.
    Na de rust willen we de lijn doortrekken en AZ op de knieen dwingen. En in de 50ste minuut komt er een vrije trap van AZ en de bal wordt in de zestien gebracht en de nr 7 loopt weg van zijn tegenstander en scoort beheerst de 1 – 0. Tegen alle verhoudingen in staan we toch achter. Als trainer iets om gek van te worden. Maar onze trainer gelukkig niet. We hebben een minuut of 10 nodig en dan krijgen wij een vrije trap. Clint knalt steenhard tegen de lat en de terugspringende bal weet Rai in te schieten maar helaas tegen de keeper. (deze keeper staat een geweldige partij te spelen, maar ook onze doelman Jesse weet zijn werk steeds zeer goed te verrichten). We voeren de druk op en even later geeft Moussa een goede voorzet maar Albian komt een klein stukje te kort om de bal in het doel te werken.We krijgen meer kansen. Een goede kans van Rayhi wordt niet echt goed uitgespeeld. Na 77 minuten komt er over rechts een voorzet van Moussa en Mo neemt de bal aan en knalt de bevrijdende gelijkmaker tegen de touwen. Maar we willen dus meer. Rai kopt nog op de paal en de klok kruipt naar de 90 minuten. Het scorebord is al gestopt met de tijd en geeft 90 aan als Rai een bal onderschept en een pass geeft op Moussa die nog in de zestien is en dan begint ons hart sneller te kloppen. Het net bolt. 1 – 2.
    Nu de tijd uitspelen. Mo krijgt nog een kans maar de keeper redt weer. Dan het verlossende geluid van de fluit. De winst is binnen, we doen weer mee in de top van het klassement. Na weer een goede wedstrijd pakken we weer drie punten.
    Nu op naar Glasgow om deze lijn door te zetten en in de NextGen ook te laten zien dat we daar zeker in thuis horen.
    Woensdag vroeg op en veel succes in Schotland. Tot woensdag.

Bertrams, van Vlerken (46ste Hendrix), Hermannsson, Bazoer, de Wijs, Noor (85ste Rommers), Sanoh, Leemans, Antonio (67ste Rayhi), Vloet,Jakobsen (60ste Muzaqi).