7. Doelpunt

Sven van der Plas
  8. Wedstrijdverslag

PSV O15 walst over Quick Boys heen

Eindelijk mocht de O15 van PSV weer een officiële wedstrijd spelen. Het coronavirus en het zomerreces waren debet aan een zeer lange periode zonder wedstrijden "om het eggie". De voorbereiding was voor het team van trainer Vincent Heilmann prima. Er werd overtuigend afgerekend met achtereenvolgens OHL Leuven O15 (11-0), STVV O15 (11-0), Lommel SK O16 (2-0) en Borussia Mönchengladbach (1-5).

Maar vandaag de bekerwedstrijd tegen Quick Boys. Een mooie loting voor in ieder geval één PSV O15 speler. Want Sven van der Plas maakte vorig jaar nog deel uit van de tegenstander van vandaag.

Voor aanvang van de wedstrijd kreeg Sven van Quick Boys nog een mooi aandenken aan zijn tijd bij de club uit Katwijk. Een actiefoto van hem in de derby tegen Katwijk zal ongetwijfeld een mooie plek in huize Van der Plas krijgen. Erg attent van de gasten die mogelijk zo probeerden wat goodwill af te dwingen.

PSV toonde echter weining clementie vandaag en zette dat kracht bij door al na anderhalve minuut de opening te scoren toen Eus Waayers een corner van Raf van de Riet binnenkopte: 1-0. Tien minuten daarna was hetzelfde duo verantwoordelijk voor de 2-0. Een voorzet van Raf belandde voor de voeten van Eus die dit keer met zijn voet scoorde. Voor rust wist PSV nog tweemaal het net te vinden. Beide keren was het Sami Bouhoudane die scoorde. De 3-0 begon bij een geweldige opening van achteruit van Sven van der Plas op Raf die de bal vervolgens prima voorgaf waarna Sami uitstekend binnenkopte. Vlak voor rust was Sami succesvol in de afronding na een voorzet van Wessel Kuhn. Tussen deze goals door was Quick Boys eenmaal dichtbij een treffer toen een vrije trap van de Katwijkers op de paal uiteen spatte. Omdat PSV af en toe slordig was in de eindfase bleef het voor rust bij vier treffers.

De tweede helft was amper twee minuten onderweg of PSV scoorde alweer. Waar Raf voor rust verantwoordelijk was voor drie assists, was hij nu zelf het eindstation. Na een assist van Joep Vermeulen schoof hij de bal voorbij de keeper: 5-0. Hierna ging het snel. Want in de 47e minuut was het 6-0 door Wessel Kuhn die weergaloos met een volley de bal in de verre hoek schoot na (wederom) een voorzet van Raf. Een minuut later volgde al de zevende treffer via bijna een kopie van de zesde. Een voorzet van Raf die nu onberispelijk door Peter Quispel in één keer op zijn slof genomen werd. Ook daarna bleef PSV jagen op meer doelpunten. En die kwamen er ook nog. In de 58e minuut bracht Sami zijn dagtotaal op drie treffers nadat Onesime Zimuangana de bal perfect op het hoofd van Floris Bos legde die goed de bal bij Sami bezorgde en zo de 8-0 scoorde. In de laatste fase van de wedstrijd liep de thuisploeg nóg verder uit. De 9-0 kwam op naam van Wessel na een assist van Robin van Duiven. Zelf mocht Robin koppend de 10e treffer scoren na weer een assist van Raf. Wessel scoorde daarna zijn 3e treffer na een goede actie van Sven die op kracht de achterlijn haalde en de bal teruglegde op Wessel. Het slotakkoord was misschien wel het mooiste. Nadat Sven eerder al drie mogelijkheden niet in een treffer om kon zetten tegen zijn oude ploeg (dankzij goed keeperswerk van de Katwijkse goalie), was hij in de slotminuut alsnog succesvol. Een crossball van Raf kwam bij hem terecht en als een echte spits rondde hij beheerst af en bracht daarmee de eindstand op 12-0.

PSV is daarmee overtuigend door naar de volgende bekerronde. Volgende week start de competitie waarin PSV thuis de degens kruist met Vitesse.

Daan van den Brande; Brian van de Boogaard (56/Thijs Jansen), Sven van der Plas, Floris Bos (60/Samuel Gomez van Hoogen), Raf van de Riet; Peter Quispel, Joep Vermeulen (56/Merijn van de Wiel), Eus Waayers (20/Wessel Kuhn), Nicolas Verkooijen (65/Jordy Bawuah); Onesime Zimuangana (c), Sami Bouhoudane (65/Robin van Duiven).

Gele kaart: Sven van der Plas