7. Doelpunt

Junior Lima dos Santos
  8. Wedstrijdverslag

PSV O13 haalt uit tegen Quick

In de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen heeft PSV O13 een grote overwinning geboekt. Het Haagse Quick bleek niet bestand tegen de Eindhovense talenten en werd met maar liefst 13-1 verslagen.

De Eindhovense ploeg begon aanvallend en kwam al binnen tien minuten op voorsprong. Yani Miguel werd vrij gespeeld en schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek. Toen Sébas Ditmer na iets meer dan een kwartier de 2-0 binnenkopte, leek de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. PSV had - zoals verwacht - veel balbezit en creëerde voldoende kansen op meer. Toch duurde het tot de 28e minuut voordat de ploeg opnieuw toesloeg, toen Shuryjano Cornecion aan het einde van een prima aanval stond. Het doelpunt van de buitenspeler was tevens het laatste doelpunt in de eerste helft.

Ook na de pauze begonnen de Eindhovenaren sterk. Direct vanaf de aftrap was Liam Slaats trefzeker, waarna Shuryjano Cornecion zijn tweede treffer op het bord wist te zetten. Na deze 5-0 verslapte PSV echter iets, waardoor Quick gevaarlijk kon worden. Na een onnodige handsbal in de zestien kregen de Hagenezen zelfs een strafschop, die buiten het bereik van doelman Oliver Kruger in het netje werd gelegd. Na deze tegentreffer ging het hard met de Eindhovense doelpunten. De ploeg flitste door de Quick-defensie en wist in de laatste twintig minuten maar liefst acht doelpunten te scoren. Liam Slaats voltooide zijn hattrick, Gennaro van der Sluis scoorde nog drie doelpunten en ook Fabian Merien, Sébas Ditmer en Junior Martina wisten hun naam op het scorebord te krijgen. Hiermee brachten zij de eindstand op 13-1.

Een goede overwinning van de Eindhovense talenten dus, wat ondanks een onnodige tegengoal veel goede aanvallen op de mat wist te leggen.

Volgende week start de ploeg ook met de competitie, in Rotterdam wacht dan een krachtmeting met Feyenoord. De wedstrijd op Varkenoord begint dan om 10:00 uur.

Kane Aerts; Kyano Penso, Osasu Aigbosuria, Fabian Merien, Junior Martina; Sébas Ditmer, Mik Akkermans, Noah Fernandez; Yani Miguel, Liam Slaats, Shuryjano Cornecion Ingevallen Gennaro van der Sluis, Wout Willemsen, King Duah, Oliver Kruger