3. Doelpunt

Gino Verhulst
  4. Wedstrijdverslag

Bekerwinst bij FC Den Bosch voor PSV O14

Net als voor de meeste teams, stond afgelopen zaterdag voor PSV O14 ook een bekerwedstrijd op het programma. De O14 hoefde deze keer niet zo ver te reizen, FC Den Bosch was uit de koker gekomen tijdens de loting. Tijdens de wedstrijd was duidelijk dat de krachtsverhoudingen niet gelijk verdeeld waren. Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van FC Den Bosch. Toch wist PSV maar drie keer te scoren, mede door het goede verdedigen van Den Bosch.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat PSV de bovenliggende partij was, maar FC Den Bosch stond, door heel compact te spelen, niet toe dat het een doelpuntenfestijn werd. Maar ook PSV ging slordig om met de kansen. Er werd veel te veel geprobeerd te scoren van grote afstand, schoten op doel waren er genoeg, maar gevaarlijk werden ze nooit. Het dichtste bij een doelpunt was Rodin Oesterholt, die met een harde kopbal de lat wist te raken. In de 26e minuut is het dan eindelijk raak, het is Rodin die de bal terugveroverd, de bal door geeft naar Dichano Bulo, die op zijn beurt ziet dat Raf Vullers er beter voor staat, speelt daarom de bal door,  Raf denkt niet na en schuift de bal binnen, 0-1. Enkele minuten voor het rustsignaal is er nog een grote kans voor Isaï Middag, Rens Boon levert een perfecte voorzet af, Isaï wil uithalen, maar raakt de bal net niet goed, anders hadden we denk ik een wereldgoal bij kunnen schrijven.

In de tweede helft hetzelfde beeld als voor de rust, een dominant PSV dat FC Den Bosch ver terugdrukt, maar te weinig weet te scoren.  In de 43e minuut is het Alseny Cisse die uit de rebound de bal overtuigend binnenschiet na een goede voorzet van Gino Verhulst, 0-2. Enkele minuten later is het Gino die heel goed druk zet, de bal goed terugveroverd, daarna is het een simpel kunstje voor Gino om zelf te scoren, 0-3. PSV probeert het wel om de score nog verder te verhogen, maar het lukt niet meer om meerdere doelpunten te maken.

Ondanks dat de score hoger uit had mogen vallen, mag PSV terugkijken op een goede wedstrijd. De organisatie bij Den Bosch stond goed, ze hielden heel goed het veld klein, waardoor het ook zeker moeilijk was om te scoren voor PSV. Nu maar weer afwachten wie er uit de koker gaat komen voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Volgende week wacht meteen een zware krachtproef voor de competitie, de eerste competitiewedstrijd is meteen een zware wedstrijd. Op bezoek bij Feijenoord zal er gestreden moeten gaan worden voor de drie punten.