1-0
29 augustus, 00:00
PSV A1 logo
Aston Villa logo

De start van de NextGen is vanavond. De tegenstander is Aston Villa. Nu kunnen we ook zien hoe ver we staan in europees verband.
    We beginnen goed aan de wedstrijd en in de vierde minuut heeft Antonio een goede kans maar hij schiet over. Het spel golft op en neer. ook Aston Villa krijgt zijn kansen. Maar goals vallen er nog niet. de beste kansen zijn voor ons maar we hebben geen geluk of reageren steeds weer net iets te laat zodat de verdediging redding kan brengen. We zitten rond de 35ste minuut als we een aanval over links opzetten. Sander komt op en geeft de bal aan Elvio en deze geeft een steekpass op Geraldo en deze weet net binnen de zestien de bal werkelijk schitterend in de lange hoek te knallen. Zo gaan we de rust in met een 1 – 0 voorsprong.
    Na de rust willen we de lijn doortrekken maar Aston Villa heeft andere gedachten. Ze vallen met alle macht aan en schuwen het engels voetbal niet zoals tackels met twee benen en achter op de achillespees. In de 57ste minuut is Rai nog dicht bij zijn doelpunt maar zijn schot wordt gestopt door de keeper. Jammer geen 2 – 0. Naarmate de wedstrijd dichter tegen het eindsignaal loopt is het Aston Villa dat toch wel de beste kansen krijgt. Ook wij krijgen nog wel mogelijkheden maar de ruimte die Aston Villa nu weg geeft kunnen we niet op waarde schatten. We halen het einde van de wedstrijd met de 1 – 0 stand en zo zijn de eerste drie punten in deze competitie dus binnen. We staan er nu al beter voor dan vorig jaar na een wedstrijd. Volgende pot is thuis tegen Sporting Lisbon en dan zal het uit een ander vaatje tappen worden want dan spreken we toch over een gerenomeerde tegenstander. En het zuid europese voetbal leren we dan kennen. En niet alleen het voetbal maar ook de streken.
    Veel succes en tot de volgende wedstrijd.

Verstappen, van Vlerken, Koch, Hendrix, Heesakkers, Horsten (30ste Noor), Mahmoed, Sanoh (68ste Leemans), Vloet (88ste Jakobsen), Antonio, van Overbeek.